Itin lengvai pagaminamas nekeptas meduolių tortas

Šįkart gaminsim nekeptą tortą. Receptas pasiskolintas iš „Gustavo virtuvės, bet jau seniai įvairiais pavidalais sklando internetinėse erdvėse. Iš pradžių į jį žiūrėjau gana skeptiškai, bet nutariau išmėginti. Taigi, prie darbo.

Mums prireiks:

600 gramų meduolių,

500 gramų grietinės,

2-3 didesnių bananų,

citrinos,

7 šaukštų cukraus pudros.


Kelis meduolius atidedame viršaus trupiniams. Likusius padaliname per pusę ir sutrupiname į trupinius. Į pasirinktą formą dedame meduolių trupinius, juos suslegiame rankomis, tada dedame sluoksnį pjaustytų bananų, sluoksnį grietinės, išplaktos su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Tada vėl dedame meduolių trupinius, vėl bananai ir vėl grietinės kremas. Primenu, kiekvieną trupinių sluoksnį reiktų paspausti rankomis. Ant viršaus beriame trupinius, likusius iš tų atidėtų kelių meduolių. Palaikyti pernakt šaldytuve. Puošiame pagal nuotaiką ir sugebėjimus.



Šventai tikiu, jog skonis priklauso nuo meduolių skonio, tad patarčiau rinktis kuo minkštesnius. Jie tada labai smagiai trupinasi ir viskas gaunasi super. Mums pavyko parduotuvėje pasičiupti meduolių su kokoso drožlėmis, todėl torčiukas gavosi šviesus, o kadangi meduoliai buvo minkšti, tai susitrupino labai smulkiai. Skonis buvo labai panašus į legendinį „Medutį“, tik gaminimas užtruko gerokai trumpiau - apie 10-15 min. Gaminsiu dar.


Skanaus!

Mama Vita

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis