Zodiako ženklas, kurį augindami tėvai išlies ne vieną kibirą prakaito

Ką apie vaiko charakterį pasako jo Zodiako ženklas Avinas?

Avinas (kovo 21 - balandžio 20)

Lyderis nuo lopšio

Avinui būdingos lyderio savybės: energija, aktyvumas, tikslo siekimas. Jeigu tinkamai nukreipsite mažylio energiją, rezultatai bus geresni už gerus.

Jau nuo mažų dienų Avinas jaučia poreikį ginti, globoti ir padėti mažesniems ir silpnesniems už save.

Energijos šis vaikas turi tiek, kad užtektų ne vienam. Tačiau ne visada ji nukreipiama tinkamai, todėl pasitaiko, kad mažuosius šio ženklo vaikučius auginantys tėvai pastebi jų polinkį į impulsyvumą.

Princas ant žirgo

Tai Zodiako ženklas, kuris nuolat ieško kontakto su aplinkiniais, todėl neretai didžiausia bausmė tokiam vaikui - liepimas pabūti vienam, įsiklausyti į savo vidų.

Jeigu jį reiktų palyginti su kokiu nors pasakos herojumi, be abejo, tai būtų drąsus princas, jojantis ant eiklaus žirgo viso karių būrio priekyje atlikti kokios nors kilnios misijos. Augindami Aviną, kuo dažniau parodykite jam savo jausmus: kaip labai jį mylite, vertinate ir didžiuojatės jo jėgomis.

Tinka siekti sporto aukštumų

Netiesa, kad Avinas labai egoistiškas. Tiesiog jaustis lyderiu jam yra taip įprasta ir įgimta, kad gali pasirodyti, kad jis nesiskaito su kitais vaikais. Turint tokias savybes, kokiomis apdovanotas Avinas, puikiai tinka sporto būrelių lankymas. Ten jis galės siekti asmeninių rekordų, gerinti rezultatus ir nugalėti. Nenustebkite, kad su entuziazmu pradėjęs lankyti užsiėmimus po kurio laiko jis gali atvėsti. Taip jau būna.

Silpniausia Avinukų vieta - disciplina ir laiko pojūtis. Todėl nuo mažų dienų patartina mokyti vaiką punktualumo, tvarkingumo, tikslumo. Nereikia spausti ir siekti to jėga, verčiau prisiminkite gudrumą. „Einam lažybų, kad tu per penkias minutes nesugebėsi pasikloti lovos", - verčiau pasakykite saviškiui, ir, tikėtina, kad lova bus paklota dar greičiau.

Organizaciniai sugebėjimai pravers mokykloje

Mokykloje Avinas paprastai būna tikras „velniukas": degantis daugybe idėjų, turintis daug gerbėjų tarp bendraamžių. Jeigu kas nutinka, pedagogai irgi pirmiausia gali atsisukti į Aviną: „Ar tik ne tu tai padarei ir sugalvojai?" Tarp kitko, jei taip ir būtų, Avinas yra iš tų vaikų, kurie drąsiai prisipažįsta savo išdaigas ir nesislepia po suolu.

Gerai, kad energijos jis turi tiek, kad užteks ir išdaigoms, ir rimtiems darbams. Mokytojai tokiam vaikui galėtų patikėti organizacinius reikalus, kur reikia suburti, suorganizuoti,pavadovauti.

Didžiausia kliūtis, su kuria susidurs tėvai - jo užsispyrimas, tiesmukiškumas. Norint tokį vaiką kuo nors įtikinti, gali prireikti ilgai įrodinėti. Todėl linkime kantrybės ir dar kartą kantrybės auginant šio ženklo mažylius.

Tėčio svarba šio ženklo vaikui

Labai gerai, kai vaikas neabejoja, kad šeimoje tėvai yra autoritetas, kuriuos reikia gerbti. Ypač svarbi Avinui yra tėčio nuomonė, apskritai, tėčio vaidmuo šeimoje. Svarbu, kad tėtis būtų autoritetas visose vaiko gyvenimo situacijose, galėtų parodyti vaikui teisingą kelią, kai šis atsirems į akligatvį. Avinui būtina matyti prieš akis stiprią asmenybę, kuri padėtų jam susiorientuoti gyvenime.

Užsispyręs ir supykęs vaikas Avinas gali parodyti visus savo ragiukus: užsispyrimą, grubumą, egoizmą, todėl svarbu pastebėjus tokią vaiko būseną, imtis priemonių jau nuo mažų dienų. Negalvoti, kad tai praeis savaime, o apgalvoti savo auklėjimo strategiją. Labai teisinga patarlė „Lenk medį, kol jaunas". Augant vis sunkiau įskiepyti vaikui šeimos vertybes, dienos režimą ir taisykles, jeigu to nepadarėte, kol jis buvo mažas.

Veiklumas gali nualinti

Kaip jau minėjome, fizinė veikla Avinui vaikui tikrai būtų į naudą. Nesistebėtume, jei jis išbandytų ekstremalaus sporto šakas. Pasistenkite nedrausti to. Juk Avinas turi įrodyti kitiems, kad yra pranašesnis už kitus.

Aktyvumas ir užsibrėžto tikslo siekimas kartais Aviną gali visai nuvaryti nuo kojų. Stebėkite, kad jis neužsiimtų per daug veiklų. Antraip negalėsite suprasti, kodėl jis jau kelinta diena skundžiasi galvos skausmu... Sveika mityba ir pakankamas poilsis labai svarbūs šio ženklo vaikams.

Avinas talentų turi labai daug, jo pomėgių sritis didelė, todėl gali būti, kad jam norėsis išbandyti ir to, ir ano. Nors jis ir turi pakankamai ryžto ir valios, ne visada visus darbus jis padaro iki galo.

Atvirumas, nuoširdumas, teisingumas - tai visi tinkami Avino charakterio epitetai. Paprastai abejingų jam nebūna - vieni žavisi, kiti - apeina lanku.

Silpnoji Avino kūno vieta - galva, kuri reikia saugoti ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Neverta rizikuoti neapskaičiavus visų savo galimybių. Kalbant apie lėtines ligas, jos šio ženklo atstovus kamuoja rečiau. Dažniau pasitaiko ūmių uždegimų arba traumų.

Avinas paprastai gana greitai užauga ir subręsta, nors būna ir išimčių, kai kurie taip ir lieka infantiliais visam gyvenimui. Renkantis profesiją, pasiūla Avinui yra didelė: ir verslo sritis, ir inžinerija, sportas ir t.t. Svarbu, kad pasirinktasis profesinis kelias nevaržytų Avino laisvės jausmo, suteiktų progą išnaudoti savo lyderio savybes.

Avino draugai ir bičiuliai

Lengva Avinui bendrauti su Vandeniu, Dvyniais. Vėžys, Žuvys, Skorpionas taip pat ras bendrą kalbą, nors jų akivaizdoje Avinas ne visada jausis smagiai. Ožiaragis Avinui yra tarsi sąžinės balsas.

Svarstyklės Avinui yra itin įdomios: būdamas tiesmukas, jis niekaip nesupranta, kaip galima išlikti ramiam ten, kur jis jau seniai būtų sienas nugriovęs... Tuo tarpu Svarstyklėms visai nesuprantamas grubokas humoras ir tiesmukas bendravimas, kas yra būdinga Avinui. Tačiau neretai jie draugauja, pastiprindami vienas kito savybes, kurių pačiam trūksta.

Jeigu vaiką reikėtų prilyginti žvaigždei, Avinas, be abejo, būtų pati ryškiausia žvaigždyno žvaigždė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis