8 nėštumo savaitė: būsimasis vaikelis jau 3 cm ilgio

8 nėštumo savaitę neretai moteriai prasideda pykinimas ir vėmimas. Būkite budrios – dažnas vėmimas gali sukelti dehidrataciją.

Embrionas yra daugiau nei 3 centimetrų ilgio. Formuojasi kraujagyslės ir pagrindiniai vidaus organai, jau pradėjo cirkuliuoti kraujas. Embriono rankų ir kojų pirštai taip pat įgauna formą. Jo rankos tapo ilgesnės ir jis jau turi akių vokus. Vystosi tavo kūdikio pečiai ir keliai, pradeda formuotis vidinė ausis, kuri kontroliuos pusiausvyrą.


Ultragarsas parodys reguliarų tavo kūdikio širdies ritmą. Bet kol kas dar negalima pasakyti, kas – berniukas ar mergaitė – auga tavo viduje.


Padidėjęs makšties išskyrų kiekis šiame nėštumo etape yra visiškai normalu. Būsimos mamos dažnai patiria tinimą ir virškinimo sutrikimus. Pastarieji atsiranda dėl sulėtėjusios virškinimo sistemos, išskiriančios į kraują maistines medžiagas, kurias jis perduoda tavo kūdikiui. Dėl pasikeitusios medžiagų apykaitos nuo aštuntos savaitės išaugs geležies poreikis tavo organizme.


Pykinimas ir vėmimas gali sustiprėti. Jeigu tave supykina dažniau nei 2-3 kartus per dieną ir dėl to jautiesi blogai, nedelsdama pasikonsultuok su gydytoju. Dažnas vėmimas gali sukelti skysčių trūkumą organizme - dehidrataciją.

Gali pastebėti, kad turima liemenėlė nėštumo metu pasidarė per maža ir nepakankamai prilaiko krūtis. Taip pat gali prireikti patogesnių kelnių – nors tavo pilvas kol kas mažai pastebimas, jau gali nebetilpti į aptemptus džinsus. Laikas pradėti nešioti laisvesnius drabužius. Galbūt verta apsilankyti specialiai nėščiosioms skirtose parduotuvėse. Dauguma jose siūlomų drabužių yra tinkami dėvėti ne tik nėštumo viduryje ir pabaigoje, bet ir kuris laikas po gimdymo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis