29 nėštumo savaitė: spazmai kojose gali signalizuoti apie kalcio ar magnio trūkumą

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 29 nėštumo savaitę.

Tavo kūdikis maždaug 37 centimetrų ilgio ir sveria apie 1,3 kilogramo. Riebalai sudaro maždaug 3 procentus jo kūno svorio.


Tavo kūdikis per dieną išgeria iki pusės litro amniotinio skysčio, kurį po to pašalina su šlapimu. Amniotinis skystis nuolat keičiasi ir atsinaujina. Kaulų čiulpai gamina raudonuosius kraujo kūnelius, smegenyse vis dar formuojasi nervų ląstelės. Jo smegenys jau pakankamai išsivysčiusios, kad galėtų reguliuoti kūno temperatūrą.


Tavo kūdikis gali miegoti dieną ir būti aktyvus naktį, taip trikdydamas tavo miegą. Laimei, tai nebūtinai tęsis iki pat gimdymo.


Ar jauti nevalingus raumenų susitraukimus kojose, ypač naktį? Kai kurių gydytojų teigimu, juos sukelia per didelis spaudimas kojoms, kiti tvirtina, kad taip nutinka dėl kalcio ar magnio trūkumo organizme, arba gimda per daug spaudžia pagrindines tavo kojų venas. Tavo kūdikis taip pat vis labiau spaudžia tavo vidaus organus ir žarnyną, bet nepamiršk – šie nemalonūs pojūčiai išnyks iškart po gimdymo. Jeigu jauti spazmus kojose, ištiesk jas ir sulenk kojų pirštus. Gerk daug vandens ir venk ilgai būti atsistojusi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis