Jaudinanti nuotrauka byloja, ką iš tiesų patiria nevaisingos šeimos

Nevaisingumo gydymas Lietuvoje iki šiol nėra reglamentuotas įstatymais. Tačiau tai nesumažina problemos – šeimų, negalinčių susilaukti vaikų, kasmet daugėja.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Apie tai, ką patiria vaikų negalinčios susilaukti šeimos, galime tik spėlioti. Pas mus nėra apie tai garsiai kalbama, nes vis dar bijoma susilaukti neigiamų komentarų, tokių kaip "negali susilaukti vaikų – pati kalta (gal gyvenai palaidą gyvenimą?)" arba " o kodėl tau taip reikia susilaukti vaiko, juk pilni vaikų namai, tik imk".

Socialiniuose tinkluose šiomis dienomis sklando neeilinė nuotrauka: naujagimė mergaitė miega širdies formoje, kuri sudėliota iš šimtų švirkštų ir medikamentų. Nuotraukoje – mažylė, kuriai gimti padėjo pagalbinio apvaisinimo specialistai. Ir tiek švirkštų bei įvairiausių medicinos procedūrų prireikė jos tėvams, kad ji galėtų išvysti šį pasaulį.

Nuotraukoje esančios mergaitės mama Angela sako, kad įvairios injekcijos ir medicininės procedūros yra niekis palyginus su psichologiniu spaudimu, baime, nusivylimu, kad niekada neteks turėti vaikų. Ji pati dukrytės susilaukė po pusantrų metų nuolatinių medicininių procedūrų. Todėl Angela ir kiti nevaisingumo problemų turintys žmonės geriausiai žino, ką reiškia norėti vaikučio ir kokia laimė yra jo susilaukti.

Nuotrauka sujaudino daugelį internautų, ne tik tėvus, kurie asmeniškai žino, kas yra nevaisingumo problema.

Wow, what a photo. Thank you to Sher Fertility St. Louis and Dr. Dayal patient Angela, who shows the true definition of love that went into making this gorgeous new baby girl.Posted by Sher Institutes on 2015 m. spalio 5 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis