Vis daugiau moterų gimdo vaikus būdamos skaisčios (+apklausa)

Per paskutiniuosius penkerius metus Didžiojoje Britanijoje pagimdė mažiausiai 25 merginos, kurios dar buvo skaisčios, tai yra, nepraradusios nekaltybės.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Didžiosios Britanijos spaudoje šiomis dienomis aptarinėjama tema ne vienam sukelia šypseną – kaip pagimdyti vaiką išsaugojant skaistybę ir neturint lytinių santykių. Pasirodo, tai visai realu ir netgi nesunku, tereikia turėti pakankamai pinigų.

Skaičiuojama, kad per paskutiniuosius penkerius metus mažiausiai 25 tokios skaisčios heteroseksualios mergelės susilaukė vaikų. Ir tai joks stebuklas, tai - pagalbinio apvaisinimo rezultatas, ir dėkoti reikia ne apvaizdai, o vaisingumo klinikose dirbantiems medikams.

Kaip rašoma leidinyje „Mirror", tokios moterys išleidžia daugiau kaip 10 000 Didžiosios Britanijos svarų, kad taptų mamomis ir tuo pačiu išsaugotų nekaltybę. Keturios didžiausios nevaisingumą gydančios klinikos Didžiojoje Britanijoje patvirtino, kad tai iš tiesų naudojama praktika ir gana paklausi paslauga.

Josephine Quintavalle, atstovaujanti Reprodukcinės sveikatos etikos komisiją, kritikuoja tokius gydymo įstaigų veiksmus, sakydama, kad vaikas yra vyro ir moters kūrybos vaisius. Tuo tarpu skaisčiomis liekančios moterys, norinčios susilaukti vaikų, į šį procesą žiūri nerimtai ir vaikas joms - lyg pliušinis meškiukas, žaislas, kurį jos nusiperka įsigeidusios.

Tuo tarpu pagalbinį apvaisinimą taikančių klinikų atstovai nemato čia nieko blogo. Jie nesutinka su priekaištais, kad tarsi prisiima Dievo vaidmenį. Pasak jų, kai kurios moterys nėra turėjusios apskritai ryšių su vyrais, kitos – turėjusios, tačiau ne intymių. Tai gali būti psichologinės ar medicininės priežastys, kodėl jos nutaria susilaukti vaikų nepraradusios skaistybės.

„Kai kurios moterys nori išsaugoti savo skaistybę didžiajai gyvenimo meilei, TAM vyrui, kurio šiandien dar nėra sutikusios. Tačiau jei jos jaučia, kad nori turėti vaiką dabar, tai yra įmanoma", - sakė Tracey Sainsbury, Londono Moterų klinikos atstovė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis