6 klausimai, į kuriuos atsakę žinosite, ar reikia jums vaiko

Kaip suprasti, ar tikrai norite dar vieno kūdikio? Užduokite sau štai šiuos šešis klausimus.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Kas pasikeičia gyvenime, kai tampi mama?
Atskleista visus šokiravusios dvylikametės nuotakos iš Norvegijos paslaptis

Kaip įsivaizduojate savo gyvenimą, atsiradus dar vienam vaikui?

Koks jūsų gyvenimas - be galo įtemptas ar žavus naujais iššūkiais? Jeigu gyvenimas neatrodo kupinas sunkumų, verkiančių vaikų, nematote savęs ašarojančios ir gurkšnojančios vyną, kad nusiramintumėte, tada mintis susilaukti dar vieno vaiko kilo kaip tik laiku. Jei įsivaizduodama dar vieną vaiką šeimoje, matote laimę, šypsenas, jaučiate meilę, glamones, girdite džiugų krizenimą, taip, tai tikrai jums skirtas kelias.

Koks būtų gyvenimas, jei daugiau vaikų nebesusilauktumėte?

Kokios mintys jus užplūsta, kai užduodate šį klausimą sau? Širdį perveria strėlė? O gal gyvenimas atrodo puikus toks, koks yra dabar? Jei gyvenimas dabar jums atrodo visavertis, nenorite sujaukti tos rutinos, kurią turite dabar, dar vienas kūdikis atrodo nevykęs sumanymas.

Dėl kokios priežastis labiausiai norite dar vieno vaiko?

Ar dar kažko trūksta? Norite brolio dukrytei? O gal nesinori padėti taško? Dar vieno kūdikio reikia norėti dėl daugybės priežasčių, tik tada šis noras bus pilnavertis ir tikras. Jei trokštate pajusti, kaip jumyse spardosi kūdikis; norite glausti naujagimį prie krūtinės; trokštate pamatyti, kaip jūsų vaikai vienas kitą mylės ir rūpinsis; žinote, kad padidėjus šeimai, pagausėtų ir meilės bei džiaugsmo, vadinasi, tik pirmyn. Kitas vaikas jau jūsų mintyse, belieka pasikviesti į namus.

Kaip jaučiatės per menstruacijas?

Ką jaučiate - palengvėjimą ar liūdesį? Jeigu jaučiate, kad jūsų šeima dar ne galutinai susiformavusi, kad sulaukusi "tų dienų" nuliūstate ir kyla klausimas: „O jeigu?", tuomet vaiko planavimo klausimą verta apsvarstyti dar kartą.

Kas labiausiai gąsdina, pagalvojus apie dar vieną kūdikį?

Kokie sunkumai iškyla jums prieš akis, kai pagalvojate apie dar vieną vaiką? Ar jie labiau buitiniai: miego trūkumas, pinigų klausimas ir pan., ar labiau egzistenciniai: būsiu gera mama ar ne? Ar susilauksiu vėl sveiko kūdikio?

Kuo mažesnis baimių sąrašas, tuo esate arčiau svajonės vėl tapti mama. Tačiau atminkite, kad visko žinoti ir numatyti iš anksto neįmanoma. Ir jei jums kilo klausimas, ar verta turėti dar vieną vaikelį, ko gero, atsakymas ir slypi šiame sakinyje.

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis