7 mitai apie pastojimą, kuriais vis dar tikima XXI amžiuje

Naujos gyvybės pradėjimas iki šių dienų gaubiamas mitų ir prietarų. Bene dažniausiai pasitaikančius aptarsime šiame straipsnyje.

MITAS. Jeigu nepavyksta pastoti per pirmus tris mėnesius, vadinasi, turite problemų su vaisingumu

Jeigu pradėjote planuoti vaiką ir per tris mėnesius nėra rezultatų, dar nereiškia, kad esate nevaisingi. Kaip rodo pastojimų statistika, tam, kad pradėtumėte naują gyvybę, jums prireiks vidutiniškai 6-12 mėnesių. Specialistai tvirtina, kad ieškoti pagalbos reikia tada, jei praeina vieneri metai nuo tada, kai jūs ėmėte planuoti vaiką ir nebesisaugote mylėdamiesi.

MITAS. Pastoti galima tik ovuliacijos dieną

Netiesa. Jeigu planuojate vaikelį, laukti konkrečios dienos, kada jums prasidės ovuliacija, nėra tikslinga. Vyriški spermatozoidai gali būti gyvybingi iki 3-4 dienų, taigi, patartina mylėtis likus kelioms dienoms iki ovuliacijos.

MITAS. Kuo dažniau mylėsitės, tuo didesni šansai pastoti

Tai tėra mitas. Seksualinis temperamentas visų porų yra skirtingas, todėl nereikėtų lyginti savęs su kitais. Vieniems pakanka mylėtis kartą kas savaitę, kitiems norisi kasdien. Kuo dažniau vyras patiria orgazmą, tuo dažniau jam išsilieja sperma. Be to, spermatozoidai, kaip minėjome, išlieka gyvybingi kelias dienas. Taigi, planuojant vaiką, visiškai pakanka numatomomis vaisingomis dienomis mylėtis kas 2 dienas.

MITAS. Kai kurios sekso pozos didina pastojimo tikimybę

Šio mito, kuris neturi pagrindo, gerbėjai tiki, kad didesnių šansų pastoti yra tada, kai mylimasi misionieriaus poza (vyras viršuje, moteris- apačioje). Tačiau nėra jokio mokslinio pagrindimo šiam teiginiui. Tas pats ir su patarimu po sueities moteriai kurį laiką pabūti žvakės pozoje (pakėlus kojas į viršų). Gal vienam ar dviem spermatozoidams taip ir būtų lengviau keliauti iki tikslo, tačiau juk lytinio akto metu į moters makštį patenka milijonai jų.

MITAS. Šansai pastoti didesni, jeigu moteris lytinio akto metu patiria orgazmą

Tai tėra kalbos, nė vienas mokslinis tyrimas to nėra patvirtinęs. Moters orgazmas neturi įtakos pastojimui. Tačiau įtakos turi vyriškas orgazmas ir spermos išsiliejimas. Štai be jo pastoti tikrai nepavyks.

MITAS. Lytinio akto metu įmanoma suplanuoti būsimo vaiko lytį

Ši teorija egzistuoja nuo neatmenamų laikų, tačiau turime nuliūdinti, kad tai yra neįmanoma. Turėti berniuką arba mergaitę galimybė yra 50/50. Lytį lemia chromosomos. Vyriškos lytinės ląstelės X arba Y susilieja su moters lytinėmis X ląstelėmis. Taigi, tai visiška loterija. Žinoma, tam tikros šiuolaikinės technologijos, kai atliekamas pagalbinis apvaisinimas, leidžia tokią galimybę, tačiau pastojant natūraliu būdu, vaiko lyties nesuplanuosi.

MITAS. Vyras negali būti nevaisingas, jeigu jis jau turi vaiką

Jeigu vyras susilaukė vaiko anksčiau, tai negarantuoja jam vaisingumo visam gyvenimui. Reprodukcinės sistemos pakitimų gali atsirasti bet kuriuo gyvenimo etapu. Tam turi įtakos ir ligos, ir gyvenimo būdas, ir kiti veiksniai. Dar svarbu nepainioti vyro potencijos problemų su vaisingumu. Tai skirtingi dalykai. Sužinoti, kokia yra spermos kokybė: spermatozoidų judėjimo greitis, kiekis ir pan., galima tik atlikus spermos tyrimą. Plika akimi to nepamatysi ir nepajausi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis