Ar įmanoma sukurti laimingą šeimą be vaikų?

Redakcija sulaukė laiško apie vaikų planavimą. Ką daryti, jei vyras jų nori, o moteris – ne?

Samanta klausia:


„Man 39 metai, santuokoje esu 3 metus. Noriu laimingos šeimos, bet yra problema kad aš nenoriu vaikų, o vyras jų trokšta labai. Kaip rasti kompromisą? Paniškai bijau nėštumo, gimdymo“.


Atsako Individualiosios psichologijos instituto konsultantės Daina Kremensienė ir Rasa Kardaitė Vėlyvienė, www.ipi.lt.


„Laiminga" šeima dažniausiai turi vaikų. Tai įsitikinimas, kur „visi" taip sako ir „visos laimingos" šeimos turi turėti vaikų. Tik klausimas tada kiltų mums. O kas Jums, Samanta, yra laiminga šeima? Ar kada kalbėjotės apie tai su savo vyru, su savimi pačia?


Ar kada bandėte sau užduoti šį nelengvą klausimą ir pabandyti rasti į jį atsakymus?


Dažna moteris patiria nėštumo ir gimdymo baimę,ir tai yra normalu. Jeigu patiriate tokius jausmus, jūs esate sveika moteris, kuriai galbūt sunkiau apsispręsti, ko ji nori. O gal viskas yra ne taip.


Jūs turite gerą, įdomų darbą, daug laiko galite skirti sau ir savo vyrui, ir jus tas džiugina, suteikia laimės pojūtį. Todėl kitokie pasirinkimai gali nemenkai bauginti ir gąsdinti.


Gali padėti pokalbis su specialistu, tarkime su psichologu, konsultantu ar psichoterapeutu, kuris padėtų atsikratyti baimės jausmo, arba ieškoti medikų patvirtinimo, kad esate sveika ir galite be komplikacijų pagimdyti kūdikį.


Poros be vaikų taip pat gali laimingai gyventi. Turėti ar neturėti vaikų - yra dviejų žmonių susitarimas.


Kokią šeimą įsivaizdavote iki vestuvių? Ar jau tada žinojote, kad nenorėsite vaikų, o vyras jų norės? O gal tai vėliau iškilusi tema? Kaip bebūtų, tikriausiai, atėjo laikas jums ir vyrui pasikalbėti ir rasti sprendimus ateičiai.


Samanta, koks jūsų sprendimas būtų, tai yra jūsų gyvenimo dalis ir jūs laimę ir gyvenimo džiaugsmo pilnatvę kuriate pati.

Norisi palinkėti sėkmės ir stiprybės gyvenant partnerystėje ir ieškant atsakymų į didžiai sudėtingus klausimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis