Kaip suplanuoti vaiko lytį: populiariausi būdai

Egzistuoja įvairių metodikų, siūlančių vaiko lytį tiesiog „užsisakyti". Kiek tai patikima, vėlgi spręsti kiekvienam asmeniškai, nes medicinos mokslas nėra nė vieno iš šių būdų patvirtinęs kaip patikimo.

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Vienas iš būdų – Šetlso metodas. Dr. Šetlsas teigė, kad, norint pradėti berniuką, mylėtis reikia prieš pat arba per ovuliaciją, o, jei svajojama apie mergaitę, – iki ovuliacijos likus daugiau kaip vienai dienai.

Kitas metodas – jei pora nori susilaukti berniuko, tiesiog kuo dažniau užsiimti seksu, mat jeigu mylimasi kartą per savaitę, padidėja „moteriškų" spermatozoidų koncentracija.

Kai kurie įsitikinę, kad vaiko lyčiai įtakos gali turėti netgi sueities poza. Pagal šią metodiką, jei norisi berniuko, vyras turėtų būti iš nugaros, o, jei mergaitės, – tiks ir Misionieriaus poza.

Beje, nuotaikai praskaidrinti – liaudyje dar sklando prietaras: jei vyras pas moterį į lovą ateis iš kairės, bus berniukas, jei iš dešinės – mergaitė.

Vaiko lytį gali lemti ir kiti veiksniai

Galbūt. Nėra šimtaprocentinės metodikos ar tokių veiksnių, kurie užtikrintų, kad tikrai taip, jei viso to laikysitės, gausite, ko norite. Ten, kur iniciatyvos imasi gamta, visos panašios lyties „užsakymo" metodikos, būna, ima ir nebetenka galių...

Speciali dieta. Kadangi vyro sperma atsinaujina kas tris mėnesius, norinčiai susilaukti berniuko moteriai patariama tris mėnesius vyrą maitinti maistu su kuo daugiau aštrių prieskonių, juodos duonos, vengti pieno, pieniškų produktų ir kiaušinių. Norint padidinti tikimybę moteriai prieš pat lytinį aktą patariama kaip tik gerti pieno, valgyti pieniškų produktų. Norint susilaukti dukters vyrui patariama duoti kuo daugiau pieniškų produktų, pieno, kiaušinių, saldumynų, vengti į maistą berti druskos ir pan. Jis turėtų atsisakyti kavos, stiprios arbatos, burokėlių, marinuotų daržovių, persikų ir pan. Šis būdas neturi jokio mokslinio pagrindo.

Orgazmas. Orgazmo metu išsiskyrusios medžiagos padaro moters makštį labiau šarminę. Tokia terpė labiau patinka „vyriškiems" spermatozoidams, taigi, tikėtina, kad tokio pradėjimo momentu gimtų berniukas. Kad ir kaip nepatraukliai tai skambėtų, lytiniai santykiai be orgazmo turi daugiau šansų baigtis mergaite, dėl to, kad makšties terpė lieka nepakitusi. Sveikos moters makšties terpė yra rūgštinė.

Ovuliacijos diena. Manoma, kad moteris, tiksliai žinodama, kada jai vyksta ovuliacija, galėtų įtakoti būsimo vaikučio lytį: norint susilaukti berniuko, mylėtis reikia ovuliacijos dienomis, norintiems mergaitės - kelios dienos iki tol. Dėl tos pačios ką tik aukščiau aprašytosios priežasties, kad spermatozoidai su X moteriškąja chromosoma keliauja lėčiau.

Socialinis statusas ir vaiko lytis. Kai kurie tyrinėtojai teigia, kad vaiko lytį nulemia ir tėvų socialinė padėtis. Įdomų dalyką paskelbė Kolumbijos universiteto specialistai: pasirodo, moters socialinė padėtis ir apskritai jos materialinė gerovė turi įtakos, ko susilauks, – berniuko ar mergaitės. Turtingoms moterims, užimančioms aukštus postus, dažniau gimsta berniukai. Kodėl taip yra, iki galo ir liko neišaiškinta, liko tik prielaidos – galbūt tai lemia būsimos mamytės mityba arba gyvenimo būdas.

Gamta pati žino, ko reikia. Sakoma, kad gamta pati užprogramuoja vaikelio lytį pagal tai, kam namuose labiausiai reikalingas pagalbininkas. Jei, tarkim, šeimoje vyras daug dirba, patiria streso, tai išmintinga gamta atsiųs jam pagalbininką – sūnų, o jei pavargsta labiau moteris, jai parūpins padėjėją – mergaitę.

Akvilė, 32 m., augina ketverių sūnelį: „Negaliu teigti, kad šie visi metodai tiesa ar netiesa, bet mes su vyru laikėmės Šeltso metodo ir turime sūnų. Viskas atitiko. Planuoti vaiko lytį, pasakysiu, – sunkus darbas. Ir būtent moteriai. Reikia skrupulingai sekti savo ciklą, nepraleisti ovuliacijos, viską skaičiuoti, žymėtis ir, negana to, tam tikru metu mylėtis su vyru. O juk būna visaip – tai pavargę, tai išvykę kur, tai dar kas... Jei praleidi, graužia sąžinė, kad štai, puikią progą paleidai vėjais, gal dabar kaip tik būtų pavykę. Taip žaidėme pusmetį. Kaip tik sakiau vyrui, kad dar mėnuo ir metam į šalį tuos skaičiavimus, mėgaukimės procesu ir vienas kitu, o nedirbkime darbo, ir kad šis mėnuo – paskutinis toks. Matyt, kažkas aukščiau išgirdo šiuos mano grasinimus ir atsiuntė sūnų (juokiasi). Šiaip manau, kad tie visi senolių spėjimai, patarimai, metodai turi kažkokią tiesos gyslelę. Aišku, aklai visko paisyti nereikėtų, bet juk ne iš piršto visa tai laužta – kas sugalvojo, turėjo tam kažkokį pagrindą, manau."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis