Lentelė, kuri padės jums suplanuoti norimą vaiko lytį

Susilaukti berniuko ar mergaitės tikimybė visada yra 50:50, visgi kai kurios šeimos stengiasi savo jėgomis šią tikimybę pakeisti vienos ar kitos lyties naudai. Viena iš patikimiausių lyties planavimo teorijų - ovuliacijos teorija.


Patikimiausias iš mokslinės ir medicininės perspektyvos yra vaiko lyties nustatymas pagal ovuliacijos kalendorių. Jei pora prisimena, kada apytikriai buvo pradėtas vaikas, o moteris žymisi mėnesinių ciklo kalendorių, šią datą reikia sulyginti su ovuliacijos data.


Jei pradėjimas įvyko likus porai dienų iki ovuliacijos, didelė tikimybė, kad gims mergaitė.


Tikimybė pagimdyti berniuką išauga, jei vaikas pradėtas ovuliacijos dieną.


Ciklo trukmė/ Pirmoji ovuliacijos diena


21 6

22 6

23 7

24 7

25 8

26 9

27 10

28 11

29 12

30 13

31 14

32 15

33 16

34 17

35 18

36 19

37 20

38 21


„Moteriški" spermatozoidai ištvermingesni už vyriškuosius


Tai aiškinama fiziologiniais vyriško ir moteriško organizmo ypatumais: „moteriški" (X) spermatozoidai gerokai ištvermingesni, nei „vyriški" (Y). Y spermatozoidai aktyvesni, bet jie nesugeba ilgą laiką ištverti rūgštinėje makšties terpėje, kitaip nei X spermatozoidai, kurie gali išlikti gyvybingi porą dienų, kol neįvyks ilgai lauktoji ovuliacija. 


Ar moters ciklas reguliarus?


Verta pažymėti, kad ovuliacijos kalendorius padeda gana tiksliai nustatyti vaiko lytį tik tuo atveju, jei moters mėnesinių ciklas reguliarus. Jei ciklas nereguliarus ir neįmanoma nustatyti liuteininės fazės, kuri turi įtakos ovuliacijos dienai, trukmės, ši metodika negali būti laikoma patikima. O jei ciklas reguliarus, moteris gali pabandyti suplanuoti būsimo vaiko lytį, sudarydama savo mėnesinių ir ovuliacijų grafiką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis