Patarimai, kaip kuo greičiau pastoti

Norinčioms susilaukti kūdikio poroms pirmiausia patartina turėti intymių santykių per vaisingas moters dienas. Devynios iš dešimties moterų pastoja per pirmus metus, bet visgi tūkstančiai porų ilgai laukia teigiamų nėštumo testų rezultatų.

Vyrai ir moterys apipilami patarimais, kaip pagerinti vaisingumą. Vienas dažniausių patarimų – mesti rūkyti ir pradėti vartoti folio rūgštį. Yra ir keistesnių patarimų – vynioti pietums skirtą sumuštinį į popierių, o ne į foliją.


Patirkite orgazmą


Biologų Robino Bakerio ir Marko Belliso teigimu, jei moteris patiria orgazmą, praėjus nuo minutės iki 45 min. po to, kai vyras ejakuliuoja, joje lieka daugiau spermos nei po sekso be orgazmo. Tyrimo duomenimis, stiprūs raumenų susitraukimai sukuria dalinį vakuumą, kuris padeda įtraukti spermą iš vaginos į gimdą, o ten – geresnė pozicija apvaisinti kiaušinėlį.


Dažniau būkite saulėje


Naujausi tyrimai rodo, kad buvimas saulėje gerina vaisingumą, nes per odą gaunama daug vitamino D. Vitaminas D balansuoja moters imunitetą, o tai svarbu norint pastoti. Imunitetas turi nurimti, nes moters kūne pusė DNR būna nebe jos, o kūdikio. Įprastai organizmas stengiasi išstumti svetimkūnius. Kai kurių moterų imuninė sistema nenurimsta, todėl joms sunku pastoti arba pastojus išnešioti vaisių. Vitaminas D svarbus ir vyrų vaisingumui – jei trūksta vitamino D, būna mažas spermatozoidų judrumas.


Kuo mažiau kavos


Tyrimai rodo, kad moterims, kurios geria per daug kavos – daugiau nei penkis puodelius per dieną, daug sunkiau pastoti nei toms, kurios kasryt neužsuka į kavinę. Norint pastoti gerti kavą lygiai taip blogai, kaip ir rūkyti. Tyrimų duomenimis, keturi kavos puodeliai per dieną 26 proc. sumažina šansą moteriai pastoti. Net du puodeliai kavos per dieną sumažina tikimybę pastoti 25 proc.


Koenzimas Q10


Visi žinome, kaip svarbu organizmui cinkas, folio rūgštis, kurią reikia vartoti per nėštumą. Bet nepamirškime ir koenzimo Q10. Šios medžiagos yra kiekvienoje kūno ląstelėje, ji būtina energijos gamybai, normaliai medžiagų apykaitai – kaip organizmas verčia angliavandenius energija. Taigi šis koenzimas labai svarbus vyrams, kurių spermatozoidai yra mažai judrūs. Koenzimas Q10 koncentruojasi tarp spermatozoido galvutės ir uodegėlės, jis suteikia jam energijos. Moterims Q10 gali pagerinti kiaušinėlių kokybę ir padidinti šansus pastoti.


Vyrai, galvokite, kur laikote nešiojamąjį kompiuterį


Vyrams patariama negulėti per daug karštoje vonioje. Spermatozoidai gaminasi 32 laipsnių temperatūroje, t. y. žemesnėje nei viso kūno temperatūra, kuri yra 37 laipsniai. Sėklidės yra vyro kūno išorėje, kad būtų išlaikoma vėsesnė temperatūra. Ilgai sėdint prispaudus sėklides prie kūno – vairuojant, važiuojant dviračiu, sperma sušyla, tai gali turėti įtakos jos kokybei.


Na, o mokslininkai ištyrė, kad ilgai laikant nešiojamąjį kompiuterį ant kelių irgi kenkiama spermos kokybei. Kad išlaikytų kompiuterį, vyrai suglaudžia kojas, o tada genitalijų temperatūra pakyla 2,1 laipsnio, o pridėjus kompiuterio skleidžiamą šilumą, temperatūra iš viso pakyla 2,8 laipsnio. Atrodytų, ne tiek daug, bet temperatūra padidėjus vos 1 laipsniu, vaisingumas sumažėja 40 proc.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis