Planuojantiems nėštumą: netikėkite viskuo, ką jums sako aplinkiniai

Jūsų dėmesiui – 9 mitai apie pastojimą, kuriais siūlome netikėti.

1 mitas. Važiavimas dviračiu kenkia spermos kokybei


Garsusis dviratininkas L. Armstrongas net su sėklidžių vėžiu susilaukė dviejų vaikų, tad tai netiesa. Be to, vargu ar prieš pusryčius nuvažiuosite tokį atstumą kaip garsusis dviratininkas, taigi pavojus jums negresia.


2 mitas. Sekso poza lemia kūdikio lytį


Mylintis bet kokia poza šansai tolygūs 50 ir 50, taigi mylėkitės taip, kaip jums labiausiai patinka. Taip, yra tam tikrų pamąstymų apie tai, kad priklausomai nuo pozos, taigi, penio įsiskverbimo į makštį, priklauso, kurie spermatozoidai – lemiantys vyrišką ar moterišką lytį – pirmieji pasieks tikslą, tačiau jie neturi mokslinio pagrindimo.


3 mitas. Tam, kad pastotų, moteris turi patirti orgazmą


Pastojimui tai neturi įtakos. Žinoma, visada yra geriau, kai lytinis aktas baigiasi ir jos, ir jo orgazmu, tačiau nėštumo planavimui tai nėra svarbu. Jei išsilieja sperma, nenaudojamos apsaugos priemonės, tada yra tikimybė pastoti.


4 mitas. Apgludusios kelnės sukelia nevaisingumą


Šis pasakymas šiek tiek primena aprašytąjį pirmąjį mitą. Nėra įrodyta, kad apgludusias kelnes mėgstantys vyrai negali dėl to susilaukti vaikų. Spermos kokybei įtakos labiau turi kiti veiksniai, tokie kaip žalingi įpročiai – alkoholis, rūkymas, nesveika mityba, persirgtos bei esamos lėtinės ligos, vartoti vaistai ir pan.


5 mitas. Vartojant kontraceptines piliules neįmanoma pastoti


99 proc. kontraceptinės piliulės garantuoja apsaugą nuo nėštumo. Žinoma, yra tam tikrų sąlygų, kurių svarbiausioji – jas reikia reguliariai gerti. Ginekologai sako, kad vienintelė priemonė, šimtu procentų apsauganti nuo nepageidaujamo nėštumo – sterilizacija. Visos kitos, net jeigu naudojamos idealiai pagal instrukciją, gali pateikti nemalonių siurprizų.


6 mitas. Masturbacija mažina šansus pradėti kūdikį su žmona


Tai neturi jokio ryšio su pastojimu. Masturbuojantis išsilieja sėkla, tačiau spermatozoidų gaminasi nuolat, jie atsinaujina. Taigi, jei gyvenate lytinį gyvenimą su žmona ir nesisaugojate, tikimybė pastoti visada yra.


7 mitas. Buvimas žemyn galva po sekso gali padėti pastoti


Yra manoma, kad taip padidėja šansai spermatozoidams pasiekti kiaušinėlį. Bet tai tikrai nebūtina, na, nebent jums patinka tokia poza.


8 mitas. Norint pastoti, reikia skaičiuoti vaisingas dienas


Vaisingų dienų skaičiavimas pasitelkiant įvairius ovuliacinius testus, matuojant bazinę kūno temperatūrą moteriai pastoti nepadeda. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad bandymas suplanuoti lytinius santykius „vaisingomis“ dienomis, tikimybę pastoti netgi mažina. Geriausia, kai pastojama be jokių pastangų. Greičiausiai pastoja tos poros, kurios neskaičiuoja, neplanuoja lytinių santykių, o tiesiog mylisi. Kai pradedama planuoti lytinius santykius, skaičiuoti, kyla įtampa. Stresas smegenyse išskiria stresą sukeliančių medžiagų, kurios blogai veikia tiek moters, tiek vyro vaisingumą.


9 mitas. Antrą kartą lengva pastoti


Jei kartu susilaukėte vieno vaiko, gali atrodyti, kad susilaukti antro – vieni juokai. Tačiau ne visada taip būna – moters vaisingumas keičiasi, antras kartas gali būti visiškai nauja patirtis.


Vidutiniškai prireikia 10 mėnesių, kol moteris poroje pastoja. Seksas, norint pradėti kūdikį, gali tapti varginančia pareiga, jei imate mylėtis sistemingai, jausdami spaudimą. Taigi, tegu seksas teikia džiaugsmo ir atsiminkite – tai gali būti paskutinis kartas, kai esate vienu du.

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis