Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių
Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.
Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.
Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.
Namuose gaminame saldainius irisus
Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais
Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.
Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti
Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.
Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.
Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą
<span style="color: #ff0000;"><strong>IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI</strong></span> : kalakutienos kotletai su obuoliais
Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.
Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas
Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.
Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.
Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis
TINGINYS be kondensuoto pieno
„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.
Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.
Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio
Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų
Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.
Skanioji cukinijų mišrainė žiemai
Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.
Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.
Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du
Nuostabaus skonio varškės apkepas
Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.
Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus
Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.
Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.
Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto
Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.
Kvepiančios braškių salotos
Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.
Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.
Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti
Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas
Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.
Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais
Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.
Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.
Pasakiškai skanios varškės spurgytės
3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias
Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.
Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.
Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar
ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai
Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.
Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai
Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.
Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.
Varškės koldūnai su siurprizu
Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių
Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.
Skanūs pietūs vos per 15 minučių
Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.
Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.
Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas
Gardžioji morkų sriuba
Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.
(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams
Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.
Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.
Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip
Nekeptas sausainių ir varškės pyragas
Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.
Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas <sup style="color: #ff0000;">+3 gardžių pyragų receptai</sup>
Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.
Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.
Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis
Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu
Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.
Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie
Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.
Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.
Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar
Gardusis omleto suktinukas
„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.
Kukurūzų košė: skanu ir sveika
Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.
Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.
Nepaprastai skani ryžių košė
Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį
Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.
Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas
Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.
Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.
2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys
Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų
Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.
Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas
Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.
Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.
Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas
Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis
Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.
Nekeptas plikytų sausainių pyragas
Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.
Ko gero, esate girdėję ne vieną patiekalą, kurio pavadinimas prasideda „Tinginių“: tinginių balandėliai, tinginių koldūnai, tinginių sausainiai.
5 receptai TINGINIAMS, kuriuos pagaminti paprasta kaip du kart du
Kalėdiniai meduoliai, be kurių šventės neįsivaizduojamos
Kalėdiniai meduoliai papuošia kiekvienų namų šventinį stalą. Kai gaminsite juos, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus.
Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai
Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.
Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?
Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį