11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus

 (1)
Artėjant Užgavėnėms, visi ieškome netradicinių blynų ir lietinių receptų, kuriais galėtume maloniai nustebinti artimuosius.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Mes jums nesiūlome „super duper" lietinių receptų, tačiau siūlome pasukti galvą juos originaliai pateikiant. Vaikai maistą mėgsta „akimis", todėl maloniai patiektas patiekalas jiems gali būti skanesnis, negu paprastai į lėkštę įdėti blynai.

KITI MŪSŲ PAMĖGTI RECEPTAI:
Firminiai Eglės kibinai: gaminame žingsnis po žingsnio
Kaip iškepti skanias kaneles namuose

Paprastų lietinių receptas:

50 g sviesto;

200 g miltų;

šaukštas cukraus;

2 didelių kiaušinių;

500 ml pieno.

Sviestą ištirpdykite ir praaušusį supilkite į kiaušinių su pienu ir cukrumi plakinį. Išmaišykite ir tada supilkite miltus.

Kepkite keptuvėje ant ištirpdyto sviesto arba aliejaus, skirto kepimui.

11 būdų, kaip įdomiai patiekti lietinius

Iškeptus lietinius galima „surišti“ į krepšelius. O jei viduje dar paslėpsite mažą siurprizą...

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Braškinė saulutė pralinksmins kiekvieną.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Papuošti blyną vaisiais – puiki idėja. Juk ne tik skanu, bet ir sveika.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Meškučio figūrą peiliu išpjaukite jau iš iškepto lietinio blyno.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Paskutiniuoju metu populiaru kepti štai tokius forminius lietinius. Supylus tešlą į plastikinį butelį, tai pavyks iš pirmo karto.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Kaip blynai abėcėlės mokė...

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Štai taip lietiniai gali virsti žavia žirafaite.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Arba – palme.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Meškutis iš trijų blynų – vieno didesnio ir dviejų mažesnių.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Tokį blyną uogiene papuošti mokės ir pats jauniausias šeimos virtuvės šefas.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Shutterstock nuotr.

Svarbiausia – nebijoti fantazuoti ir kurti.

11 būdų, kaip nenuobodžiai patiekti blynus
© Vida Press

Skanių blynų!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.