2 burnoje tirpstantys gardumynai iš braškių

 (3)
Šie desertai pamalonins kiekvieną į jūsų namus užklydusį svečią, didelį ir gardų „ačiū“ pasakys ir jūsų vaikai.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

1 receptas: braškių tiramisu

Pavadinti šį desertą tiramisu galima tik iš dalies. Kaip ir garsiajame itališkame deserte, čia prireiks damų pirštelių bei sluoksniavimo.

Reikia:

250 g maskarponės sūrio;

200 ml 35 proc. grietinėlės;

400 g braškių;

150 g miltinio cukraus;

20 vnt. damų pirštelių sausainių.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
3 nekepti ir kitaip termiškai neapdoroti braškių patiekalų receptai
Vasaros pradžiai: gaivus ir nekeptas pyragas

Gaminimas:

Maskarponės sūrį išsukti su 100 gramų miltinio cukraus, pridėti iki standumo išplaktą grietinėlę ir viską gerai išmaišyti.

200 gramų braškių trintuvu sutrinti iki vientisos masės su 50 gramų miltinio cukraus.

Į pasirinktą formą dėti pirmą sluoksnį sausainių ir užpilti puse trintų braškių masės. Ant viršaus užpilti pusę sūrio ir grietinėlės masės.

Dėti antrą sluoksnį damų pirštelių sausainių. Užpilti likusias trintas braškes ir likusią sūrio-grietinėlės masę.

Likusias uogas perpjauti į 3-4 dalis ir jomis uždengti visą viršų.

Palikti šaldytuve kelioms valandoms.

2 burnoje tirpstantys gardumynai iš braškių
© Vida Press

2 receptas: vaivorykštinis ledų desertas

Kadangi šis desertas labai paprastai pagaminamas, nelaukite, kol ateis svečių, palepinkite juo save ir savo šeimą jau dabar.

Reikia:

2 bananų;

300 g braškių;

3 kivių;

300 g vanilinių ledų;

Mėtos lapelių.

Gaminimas:

Vaisius ir uogas palaikykite šaldytuve, kad atšaltų.

Atskirai sutrinkite trintuvu bananus, tada - braškes ir kivius.

Ledams leiskite pabūti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

Sluoksniuoti taip: bananai, kiviai, braškės, ledai.

Viršų papuošti mėtomis.

2 burnoje tirpstantys gardumynai iš braškių
© Vida Press

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.