2 burnoje tirpstantys gardumynai iš braškių

 (3)
Šie desertai pamalonins kiekvieną į jūsų namus užklydusį svečią, didelį ir gardų „ačiū“ pasakys ir jūsų vaikai.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

1 receptas: braškių tiramisu

Pavadinti šį desertą tiramisu galima tik iš dalies. Kaip ir garsiajame itališkame deserte, čia prireiks damų pirštelių bei sluoksniavimo.

Reikia:

250 g maskarponės sūrio;

200 ml 35 proc. grietinėlės;

400 g braškių;

150 g miltinio cukraus;

20 vnt. damų pirštelių sausainių.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
3 nekepti ir kitaip termiškai neapdoroti braškių patiekalų receptai
Vasaros pradžiai: gaivus ir nekeptas pyragas

Gaminimas:

Maskarponės sūrį išsukti su 100 gramų miltinio cukraus, pridėti iki standumo išplaktą grietinėlę ir viską gerai išmaišyti.

200 gramų braškių trintuvu sutrinti iki vientisos masės su 50 gramų miltinio cukraus.

Į pasirinktą formą dėti pirmą sluoksnį sausainių ir užpilti puse trintų braškių masės. Ant viršaus užpilti pusę sūrio ir grietinėlės masės.

Dėti antrą sluoksnį damų pirštelių sausainių. Užpilti likusias trintas braškes ir likusią sūrio-grietinėlės masę.

Likusias uogas perpjauti į 3-4 dalis ir jomis uždengti visą viršų.

Palikti šaldytuve kelioms valandoms.

2 burnoje tirpstantys gardumynai iš braškių
© Vida Press

2 receptas: vaivorykštinis ledų desertas

Kadangi šis desertas labai paprastai pagaminamas, nelaukite, kol ateis svečių, palepinkite juo save ir savo šeimą jau dabar.

Reikia:

2 bananų;

300 g braškių;

3 kivių;

300 g vanilinių ledų;

Mėtos lapelių.

Gaminimas:

Vaisius ir uogas palaikykite šaldytuve, kad atšaltų.

Atskirai sutrinkite trintuvu bananus, tada - braškes ir kivius.

Ledams leiskite pabūti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

Sluoksniuoti taip: bananai, kiviai, braškės, ledai.

Viršų papuošti mėtomis.

2 burnoje tirpstantys gardumynai iš braškių
© Vida Press

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.