2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika, bet ir skanu

Avižos - sveikas ir naudingas maisto produktas vaikams. Jų nauda didesnė, kuo avižų kruopos yra mažiau apdirbtos. Šįkart jūsų dėmesiui - 2 patiekalų su avižomis receptai jūsų mažiesiems.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Blynai iš avižų miltų

Reikia:

300 gramų avižinių miltų;

2 kiaušinių;

250 ml pieno;

1 šaukšto aliejaus;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukštelio cukraus.

Gaminimas:

Nedideliame inde išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pieną. Miltus sumaišykite su kepimo mileliais ir pamažu pilkite į masę vis pamaišydami. Pabaigoje įdėkite šaukštą aliejaus. Kepkite keptuvėje kaip įprastus blynus. Patiekite juos su šviežiomis uogomis, jogurtu ar kitu mėgstamu pagardu.

Pastaba:

jeigu neturite nusipirkę avižinių miltų, galite jų pasigaminti namuose: tiesiog sutrinkite trintuvu (ar kavamale) sausus avižinius dribsnius.

2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika, bet ir skanu
© Vida Press

Avižiniai sausainiai vaikams

Reikia:

1 stiklinės avižinių dribsnių;

1 banano;

0,5 stiklinės razinų;

60 gramų kokoso drožlių;

1 kiaušinio baltymo;

Medaus pagal skonį.

Gaminimas:

Trintuvu sutrinkite bananą su baltymu.

Kitame inde sudėkite visus sausus produktus.

Sumaišykite juos su banano ir baltymo mase.
Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuokite sausainius.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių arba tiek, kad matysite, jog jie gražiai pagelto.

2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika, bet ir skanu
© Vida Press
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.