2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika, bet ir skanu

Avižos - sveikas ir naudingas maisto produktas vaikams. Jų nauda didesnė, kuo avižų kruopos yra mažiau apdirbtos. Šįkart jūsų dėmesiui - 2 patiekalų su avižomis receptai jūsų mažiesiems.
© Vida Press

Blynai iš avižų miltų

Reikia:

300 gramų avižinių miltų;

2 kiaušinių;

250 ml pieno;

1 šaukšto aliejaus;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukštelio cukraus.

Gaminimas:

Nedideliame inde išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pieną. Miltus sumaišykite su kepimo mileliais ir pamažu pilkite į masę vis pamaišydami. Pabaigoje įdėkite šaukštą aliejaus. Kepkite keptuvėje kaip įprastus blynus. Patiekite juos su šviežiomis uogomis, jogurtu ar kitu mėgstamu pagardu.

Pastaba:

jeigu neturite nusipirkę avižinių miltų, galite jų pasigaminti namuose: tiesiog sutrinkite trintuvu (ar kavamale) sausus avižinius dribsnius.

2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika, bet ir skanu
© Vida Press

Avižiniai sausainiai vaikams

Reikia:

1 stiklinės avižinių dribsnių;

1 banano;

0,5 stiklinės razinų;

60 gramų kokoso drožlių;

1 kiaušinio baltymo;

Medaus pagal skonį.

Gaminimas:

Trintuvu sutrinkite bananą su baltymu.

Kitame inde sudėkite visus sausus produktus.

Sumaišykite juos su banano ir baltymo mase.
Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuokite sausainius.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių arba tiek, kad matysite, jog jie gražiai pagelto.

2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika, bet ir skanu
© Vida Press
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.

Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais, popieriukais ir kiaušinių dažais (4)

Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis.

5 avižų košių receptai KITAP (1)

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (5)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.