2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis tinka vaikams ir žindyvėms

Šviežios cukinijos - sveikas ir lengvai virškinamas produktas. Siūlome pasigaminti keletą patiekalų su jaunomis cukinijomis. Jie nesudėtingi, skanūs, sveiki, puikiai tiks visos šeimos stalui.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Mėsa įdarytos cukinijos

Reikia:

2 vienetų jaunų cukinijų;

1 stiklinės ryžių;

500 gramų faršo (galima jautienos, kiaulienos, veršienos);

Druskos, pipirų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
5 nekepti pyragai: šventei ir kasdienai
Naminiai ledai iš 1 produkto

Kaip gaminti?

Cukinijas perpjauti perpus išilgai, išimti sėklas ir šiek tiek minkštimo. Jei cukinija jauna, nulupti jos nereikia.

Sumaišyti ryžius ir faršą, pabarstyti pipirais, druska.

Indą, kuriame kepsite, ištrinkite aliejumi.

Pripildykite cukinijas įdaru.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis <sup style="color: #ff0000;">tinka vaikams ir žindyvėms</sup>
© Shutterstock nuotr.

Apkepas su cukinija ir mėsa

Reikia:

500 g bulvių;

1 jaunos mažos cukinijos;

50 ml pieno;

10 g sviesto;

200 g veršienos faršo;

1 kiaušinio;

Šaukšto aliejaus;

Druskos, pipirų.

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Skaniausias visų laikų varškės pyragas
6 košės patiems mažiausiems

Kaip gaminti?

Išvirtas bulves pagardinkite pienu ir sviestu, tada sugrūskite košę. Ji turi būti minkšta, jei per kieta, įpilkite šlakelį vandens, kuriame virė bulvės.

Faršą pakepkite keptuvėje su aliejumi pridėję prieskonių.

Į indą sluoksniuokite apkepą taip: 1/3 bulvių košės, faršas, 1/3 bulvių košės, griežinėliais supjaustyta cukinija. Viršutinė dalis - likusi bulvių košė.

Užpilkite plaktą kiaušinį.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Skanaus.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų (1)

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (2)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.