2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai FOTO

 (10)
Du patiekalai iš bulvių, kuriuos gamino kulinarinio tinklaraščio autorė Jelena.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Bulvės - vėduoklės

Reikia:

Bulvių;

bulvių prieskonių;

česnako;

aliejaus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Skanūs ir greitai pagaminami kibinai
Nekeptas sausainių ir varškės tortas


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Bulves įpjauname plonais griežinėliais, bet ne iki galo, taip, kad išeitų tarsi vėduoklė. Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus . Aplaistome bulves gautu mišiniu, kiekvieną griežinėlį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ne mažiau 1 val. Jeigu bulvės neiškepė, laiką prailginkite, kol bulvės suminkštės.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Apkeptos bulvių puselės

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti: galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, tai, ką jūs mėgstate.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Reikia:

mažesnių arba vidutinių bulvių;

2 šaukštų grietinės;

saujos supjaustytų svogūnų laiškų;

krapų;

druskos;

pipirų;

100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;

truputėlį džiūvėsėlių.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena: imame maišelį, dedame į jį perpjautas perpus ir gerai su šepeteliu nuplautas bulves. Maišelyje darome mažas skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame ant lėkštės ir - į mikrobangų krosnelę. Kepame 7 - 8 minutes didžiausiu galingumu. Išėmus ir atrišus maišelį leidžiame bulvėms atvėsti.

Kai puselės atvėsta, atsargiai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, įdedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Įdarome bulvių laivelius šiuo įdaru. Sudedame įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių viršų džiūvėsėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie valandą arba kol viršus gražiai apskrus. Galima įjungti grilio funkciją, tada kepimo laikas sutrumpėja.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.