2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai FOTO

 (10)
Du patiekalai iš bulvių, kuriuos gamino kulinarinio tinklaraščio autorė Jelena.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Bulvės - vėduoklės

Reikia:

Bulvių;

bulvių prieskonių;

česnako;

aliejaus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Skanūs ir greitai pagaminami kibinai
Nekeptas sausainių ir varškės tortas


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Bulves įpjauname plonais griežinėliais, bet ne iki galo, taip, kad išeitų tarsi vėduoklė. Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus . Aplaistome bulves gautu mišiniu, kiekvieną griežinėlį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ne mažiau 1 val. Jeigu bulvės neiškepė, laiką prailginkite, kol bulvės suminkštės.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Apkeptos bulvių puselės

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti: galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, tai, ką jūs mėgstate.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Reikia:

mažesnių arba vidutinių bulvių;

2 šaukštų grietinės;

saujos supjaustytų svogūnų laiškų;

krapų;

druskos;

pipirų;

100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;

truputėlį džiūvėsėlių.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena: imame maišelį, dedame į jį perpjautas perpus ir gerai su šepeteliu nuplautas bulves. Maišelyje darome mažas skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame ant lėkštės ir - į mikrobangų krosnelę. Kepame 7 - 8 minutes didžiausiu galingumu. Išėmus ir atrišus maišelį leidžiame bulvėms atvėsti.

Kai puselės atvėsta, atsargiai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, įdedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Įdarome bulvių laivelius šiuo įdaru. Sudedame įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių viršų džiūvėsėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie valandą arba kol viršus gražiai apskrus. Galima įjungti grilio funkciją, tada kepimo laikas sutrumpėja.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (18)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.