2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai FOTO

 (10)
Du patiekalai iš bulvių, kuriuos gamino kulinarinio tinklaraščio autorė Jelena.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Bulvės - vėduoklės

Reikia:

Bulvių;

bulvių prieskonių;

česnako;

aliejaus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Skanūs ir greitai pagaminami kibinai
Nekeptas sausainių ir varškės tortas


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Bulves įpjauname plonais griežinėliais, bet ne iki galo, taip, kad išeitų tarsi vėduoklė. Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus . Aplaistome bulves gautu mišiniu, kiekvieną griežinėlį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ne mažiau 1 val. Jeigu bulvės neiškepė, laiką prailginkite, kol bulvės suminkštės.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Apkeptos bulvių puselės

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti: galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, tai, ką jūs mėgstate.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Reikia:

mažesnių arba vidutinių bulvių;

2 šaukštų grietinės;

saujos supjaustytų svogūnų laiškų;

krapų;

druskos;

pipirų;

100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;

truputėlį džiūvėsėlių.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena: imame maišelį, dedame į jį perpjautas perpus ir gerai su šepeteliu nuplautas bulves. Maišelyje darome mažas skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame ant lėkštės ir - į mikrobangų krosnelę. Kepame 7 - 8 minutes didžiausiu galingumu. Išėmus ir atrišus maišelį leidžiame bulvėms atvėsti.

Kai puselės atvėsta, atsargiai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, įdedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Įdarome bulvių laivelius šiuo įdaru. Sudedame įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių viršų džiūvėsėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie valandą arba kol viršus gražiai apskrus. Galima įjungti grilio funkciją, tada kepimo laikas sutrumpėja.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (7)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.