3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė

Pradėjus primaitinti kūdikį ir mažą vaiką, tėvams neretai pritrūksta fantazijos – o ką skanaus ir naudingo pagaminti vaikui kiekvieną dieną. Skubame į pagalbą ir pristatome tris apkepų receptus, kurie idealiai tinka šeimoms, auginančioms vaikus.

Auginant vaikus, kurie jau sėdi prie suaugusiųjų stalo ir ragauja suaugusiųjų maisto, svarbu formuoti jiems geros mitybos įpročius. Pomidorų padažai, majonezai, aštrūs prieskoniai - viso to nereikia skubėti duoti mažiems vaikams.

Apkepą galima pavadinti universaliu patiekalu, nes jis tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Neslėpsime, gana dažnai būna taip, kad apkepą gaminame tada, kai nuo praėjusio valgymo lieka daug nesunaudotų produktų - prisivirėme per daug makaronų, ryžių košės ar lieka kalnas virtų bulvių.

Atrinkome 3 apkepų receptus, kurie tinka šeimoms su mažais vaikais. Jie nėra įmantrūs, neturi specifinių (ir vaikų nemėgstamų) sudedamųjų dalių.

Varškės apkepas su bananais

Reikia:

3 kiaušinių

5 šaukštų cukraus

trupinėlio druskos

6 šaukštų manų kruopų

3 šaukštų grietinės

0,5 šaukštelio kepimo mitlelių

vanilinio cukraus

3 bananų

0,5 kg 9 proc. riebumo varškės

Gaminimas:

Visas sudedamąsias dalis išmaišyti. Bananus supjaustyti gabaliukais ir dėti pačiame gale. Kepimo formą ištepti aliejumi ir supilti masę. Kepti apie 1 valandą 180 laipsnių karščio orkaitėje. Skanu su jogurtu, trintais vaisiais, grietine.

Vida Press

Makaronų ir mėsos apkepas

Reikia:

500 gramų makaronų

1 kg sumaltos mėsos

1 cukinijos

2-3 pomidorų

1 svogūno

250 ml grietinėlės

3 kiaušinių

100 gramų fermentinio sūrio

Gaminimas

Makaronus išvirti ir palaikyti, kad atauštų. Supjaustyti svogūną, cukiniją ir viską kartu su sumalta mėsa pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į formą, kurioje kepsite apkepą, sudėkite pusė masės makaronų, tada – visą mėsos ir daržovių masę, o ant viršaus – likusius makaronus. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant viršaus. Užtarkuoti fermentinio sūrio. Keps apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Ryžių apkepas su daržovėmis

Reikia:

100 gramų ryžių

1 morkos

1 cukinijos

1 kiaušinio

500 ml pieno

50 ml aliejaus

50 g fermentinio sūrio

druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas

Ryžius išvirti, bet nepervirti. Morką, cukiniją sutarkuoti, svogūną supjaustyti, pridėti prieskonių (druskos, pipirų). Į kepimo formą, išteptą aliejumi, sudėti ryžius, ant viršaus – daržovių masę. Viską užpilti pienu, kad apsemtų. Kepti apie 30 minučių, tada išėmus apibarstyti sūriu ir dar įdėti į orkaitę 5 minutėms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis