3 naminių ledų receptai jums ir jūsų vaikams

 (2)
Jau daugiau nei 60 metų birželio pirmąją dieną minima tarptautinė vaikų gynimo diena. Tai – subtilus priminimas saugoti ir gerbti vaikų teises. Tam, kad tai nebūtų vien žodžiai, kalendorinės vasaros pradžią su savo atžalomis kviečiame pasitikti skanaujant namie pagamintus ledus.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šerbetinė gaiva

Arbūzai yra kilę iš Pietų Afrikos, o Europos teritoriją pasiekė kryžiuočių ordino dėka. Šiandien šis vaisius atrado vietą lietuvių namuose ir kartu su braškėmis yra neatsiejamas turiningos vasaros atributas. Prekybos tinklo „Iki" kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič pataria, kaip lietuvių pamėgtą arbūzą panaudoti gaivinančiam šerbetui:

„Puode sumaišykite ir ant viryklės užvirinkite apie 3/4 puodelio vandens su 2/3 puodelio cukraus. Pasaldintą vandenį atvėsinkite ir dar valandėlę palaikykite šaldytuve. Vėliau 6 puodelius nusėklinto arbūzo gabaliukų sudėkite į trintuvą ir užpildykite atvėsintu pasaldintu vandeniu. Viską sutrinkite. Gautą masę supilkite į šaldymo skardą ir įdėkite į šaldiklį. Ledus reikėtų vis pamaišyti kas 20min, kad sušalusi dalis susimaišytų su nesustingusia mase. Kad būtų lengviau ledų šaukštų išskobti tvarkingą formą, ledus truputį atitirpdykite".

Uogų vilionė

Lietuviškos uogos – tai skani virtuvės paslaptis. Visos saldžiosios Lietuvoje augančios uogos puikiai tinka naminių ledų gamybai. Keturis puodelius mėgstamiausių uogų sumaišykite su dviem puodeliais cukraus, keliais dideliais šaukštais vandens ir užvirkite ant viryklės. Užvirus, sumažinkite ugnį ir maišydami dar pavirkite, kol uogos suminkštės. Atvėsinkite mišinį ir sutrinkite, tada dar įmaišykite keturis puodelius grietinėlės ir užšaldykite.

Kepti ledai

Kas kas, bet vaikai tiesiog dievina staigmenas, o ypač susijusias su ledais. Įspūdį mažiesiems gali padaryti kepti ledai. Taip – kepti ledai, gerai supratote, skamba paradoksaliai. „Populiariausi ledai Lietuvoje – tradiciniai vaniliniai ir šokoladiniai. Juos galima patiekti keptus, bet tam, visų pirma, reikia pasiruošti morengo masę. Inde iki putėsių suplakite tris vienetus kambario temperatūros kiaušinių baltymus su dviem dideliais šaukštais cukraus. Tada mėgstamus ledus sudėkite į nedidelius keramikinius indelius, skirtus kepimui, o jų viršų gausiai aptepkite kiaušinių baltymų plakiniu taip, kad visi ledai butų paslėpti, o tarp morengo ir indelio kraštelių nebūtų jokio tarpelio. Puodelius kepkite įkaitintoje 240 temperatūros orkaitėje iki penkių minučių, kol morengas lengvai sustings ir paruduos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (9)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.