3 naminių ledų receptai jums ir jūsų vaikams

 (2)
Jau daugiau nei 60 metų birželio pirmąją dieną minima tarptautinė vaikų gynimo diena. Tai – subtilus priminimas saugoti ir gerbti vaikų teises. Tam, kad tai nebūtų vien žodžiai, kalendorinės vasaros pradžią su savo atžalomis kviečiame pasitikti skanaujant namie pagamintus ledus.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šerbetinė gaiva

Arbūzai yra kilę iš Pietų Afrikos, o Europos teritoriją pasiekė kryžiuočių ordino dėka. Šiandien šis vaisius atrado vietą lietuvių namuose ir kartu su braškėmis yra neatsiejamas turiningos vasaros atributas. Prekybos tinklo „Iki" kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič pataria, kaip lietuvių pamėgtą arbūzą panaudoti gaivinančiam šerbetui:

„Puode sumaišykite ir ant viryklės užvirinkite apie 3/4 puodelio vandens su 2/3 puodelio cukraus. Pasaldintą vandenį atvėsinkite ir dar valandėlę palaikykite šaldytuve. Vėliau 6 puodelius nusėklinto arbūzo gabaliukų sudėkite į trintuvą ir užpildykite atvėsintu pasaldintu vandeniu. Viską sutrinkite. Gautą masę supilkite į šaldymo skardą ir įdėkite į šaldiklį. Ledus reikėtų vis pamaišyti kas 20min, kad sušalusi dalis susimaišytų su nesustingusia mase. Kad būtų lengviau ledų šaukštų išskobti tvarkingą formą, ledus truputį atitirpdykite".

Uogų vilionė

Lietuviškos uogos – tai skani virtuvės paslaptis. Visos saldžiosios Lietuvoje augančios uogos puikiai tinka naminių ledų gamybai. Keturis puodelius mėgstamiausių uogų sumaišykite su dviem puodeliais cukraus, keliais dideliais šaukštais vandens ir užvirkite ant viryklės. Užvirus, sumažinkite ugnį ir maišydami dar pavirkite, kol uogos suminkštės. Atvėsinkite mišinį ir sutrinkite, tada dar įmaišykite keturis puodelius grietinėlės ir užšaldykite.

Kepti ledai

Kas kas, bet vaikai tiesiog dievina staigmenas, o ypač susijusias su ledais. Įspūdį mažiesiems gali padaryti kepti ledai. Taip – kepti ledai, gerai supratote, skamba paradoksaliai. „Populiariausi ledai Lietuvoje – tradiciniai vaniliniai ir šokoladiniai. Juos galima patiekti keptus, bet tam, visų pirma, reikia pasiruošti morengo masę. Inde iki putėsių suplakite tris vienetus kambario temperatūros kiaušinių baltymus su dviem dideliais šaukštais cukraus. Tada mėgstamus ledus sudėkite į nedidelius keramikinius indelius, skirtus kepimui, o jų viršų gausiai aptepkite kiaušinių baltymų plakiniu taip, kad visi ledai butų paslėpti, o tarp morengo ir indelio kraštelių nebūtų jokio tarpelio. Puodelius kepkite įkaitintoje 240 temperatūros orkaitėje iki penkių minučių, kol morengas lengvai sustings ir paruduos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.