3 nekepti ir kitaip termiškai neapdoroti braškių desertai

 (1)
Prasidėjus braškių sezonui, siūlome jums tris gaivius desertus su braškėmis.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Braškiniai rutuliukai

Sudėtis:

200 gramų biskvitinių (paprastų) sausainių;

90 gramų sviesto;

150 gramų varškės;

150 gramų braškių;

20 gramų kokoso drožlių;

2 šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas:

Sausainius sulaužyti gabaliukais ir susmulkinti iki smėlio konsistencijos.

Ištirpinti sviestą.

Į dubenį sudėti trintus sausainius, ištirpintą ataušintą sviestą, varškę ir cukraus pudrą.

Gerai išmaišyti masę.

Braškes nuplauti, jei didelės, perpjauti perpus.

Rankomis formuoti rutuliukus iš varškės ir sausainių masės, į vidų įdėti braškę ir gerai suvolioti rutuliuką.

Rutuliuką apvolioti kokoso drožlėse.

Padarius visus rutuliukus, dėti į šaldytuvą 20 minučių, kad jie sustingtų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dar 3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus

3 naminių ledų receptai, kuriuos išbandėme

Paprastas braškių desertas

Sudėtis:

3 valgomieji šaukštai želatinos;

1 stiklinė vandens;

0,5 litro grietinės;

1 stiklinė cukraus;

vanilinis cukrus;

braškės (kitu metų laiku galima jas keisti bananais arba kiviais).

Gaminimas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.

Grietinę išmaišyti su cukrumi ir vanile. Būtent – išmaišyti, o ne plakti.

Ištirpinti želatiną karšto vandens vonelėje ir atsargiai supilti į grietinę.

Į indo dugną iškloti braškes, perpjautas pusiau, ir užpilti grietinės mase.

Padėti į šaldytuvą, kol sustings.

Trisluoksnis pyragas su braškėmis

Sudėtis:

350 gramų natūralaus jogurto;

300 ml pieno;

1 šaukštas kakavos;

40 gramų želatinos;

1 šaukštas citrinų sulčių;

6 šaukštai cukraus;

200-250 gramų braškių.

Gaminimas:

Užpilkite želatiną (palikite 5 g) pienu ir palikite pastovėti 15 minučių.

Neužvirdami pieno, pašildykite pieną su želatina, kad ji ištirptų. Nuimkite nuo ugnies, kad atvėstų.

Į gilų indą supilkite jogurtą, pusė normos cukraus, citrinos sulčių ir viską labai gera išplakite plaktuvu.

Į gautą masę supilkite pieną su želatina. Kruopščiai išmaišykite.

Į atskirą indą nupilkite 1/3 visos masės ir į ją įpylę kakavos miltelius, išmaišykite.

Kakavinę masę pilkite į formą, kur bus pyragas ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingus kakavinei masei, ant jos užpilkite likusią masę. Vėl pastatykite į šaldytuvą sustingti.

Kol pyragas stingsta, paruoškite braškes: jas sumaišykite su likusiu cukrumi ir gerai išplakite.

50 gramų vandens ištirpinkite likusią želatiną ir supilkite į trintų braškių masę.

Užpilkite braškių masę ant pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.