3 nekepti ir kitaip termiškai neapdoroti braškių desertai

 (1)
Prasidėjus braškių sezonui, siūlome jums tris gaivius desertus su braškėmis.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Braškiniai rutuliukai

Sudėtis:

200 gramų biskvitinių (paprastų) sausainių;

90 gramų sviesto;

150 gramų varškės;

150 gramų braškių;

20 gramų kokoso drožlių;

2 šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas:

Sausainius sulaužyti gabaliukais ir susmulkinti iki smėlio konsistencijos.

Ištirpinti sviestą.

Į dubenį sudėti trintus sausainius, ištirpintą ataušintą sviestą, varškę ir cukraus pudrą.

Gerai išmaišyti masę.

Braškes nuplauti, jei didelės, perpjauti perpus.

Rankomis formuoti rutuliukus iš varškės ir sausainių masės, į vidų įdėti braškę ir gerai suvolioti rutuliuką.

Rutuliuką apvolioti kokoso drožlėse.

Padarius visus rutuliukus, dėti į šaldytuvą 20 minučių, kad jie sustingtų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dar 3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus

3 naminių ledų receptai, kuriuos išbandėme

Paprastas braškių desertas

Sudėtis:

3 valgomieji šaukštai želatinos;

1 stiklinė vandens;

0,5 litro grietinės;

1 stiklinė cukraus;

vanilinis cukrus;

braškės (kitu metų laiku galima jas keisti bananais arba kiviais).

Gaminimas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.

Grietinę išmaišyti su cukrumi ir vanile. Būtent – išmaišyti, o ne plakti.

Ištirpinti želatiną karšto vandens vonelėje ir atsargiai supilti į grietinę.

Į indo dugną iškloti braškes, perpjautas pusiau, ir užpilti grietinės mase.

Padėti į šaldytuvą, kol sustings.

Trisluoksnis pyragas su braškėmis

Sudėtis:

350 gramų natūralaus jogurto;

300 ml pieno;

1 šaukštas kakavos;

40 gramų želatinos;

1 šaukštas citrinų sulčių;

6 šaukštai cukraus;

200-250 gramų braškių.

Gaminimas:

Užpilkite želatiną (palikite 5 g) pienu ir palikite pastovėti 15 minučių.

Neužvirdami pieno, pašildykite pieną su želatina, kad ji ištirptų. Nuimkite nuo ugnies, kad atvėstų.

Į gilų indą supilkite jogurtą, pusė normos cukraus, citrinos sulčių ir viską labai gera išplakite plaktuvu.

Į gautą masę supilkite pieną su želatina. Kruopščiai išmaišykite.

Į atskirą indą nupilkite 1/3 visos masės ir į ją įpylę kakavos miltelius, išmaišykite.

Kakavinę masę pilkite į formą, kur bus pyragas ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingus kakavinei masei, ant jos užpilkite likusią masę. Vėl pastatykite į šaldytuvą sustingti.

Kol pyragas stingsta, paruoškite braškes: jas sumaišykite su likusiu cukrumi ir gerai išplakite.

50 gramų vandens ištirpinkite likusią želatiną ir supilkite į trintų braškių masę.

Užpilkite braškių masę ant pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!