3 nekepti ir kitaip termiškai neapdoroti braškių desertai

 (1)
Prasidėjus braškių sezonui, siūlome jums tris gaivius desertus su braškėmis.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Braškiniai rutuliukai

Sudėtis:

200 gramų biskvitinių (paprastų) sausainių;

90 gramų sviesto;

150 gramų varškės;

150 gramų braškių;

20 gramų kokoso drožlių;

2 šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas:

Sausainius sulaužyti gabaliukais ir susmulkinti iki smėlio konsistencijos.

Ištirpinti sviestą.

Į dubenį sudėti trintus sausainius, ištirpintą ataušintą sviestą, varškę ir cukraus pudrą.

Gerai išmaišyti masę.

Braškes nuplauti, jei didelės, perpjauti perpus.

Rankomis formuoti rutuliukus iš varškės ir sausainių masės, į vidų įdėti braškę ir gerai suvolioti rutuliuką.

Rutuliuką apvolioti kokoso drožlėse.

Padarius visus rutuliukus, dėti į šaldytuvą 20 minučių, kad jie sustingtų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dar 3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus

3 naminių ledų receptai, kuriuos išbandėme

Paprastas braškių desertas

Sudėtis:

3 valgomieji šaukštai želatinos;

1 stiklinė vandens;

0,5 litro grietinės;

1 stiklinė cukraus;

vanilinis cukrus;

braškės (kitu metų laiku galima jas keisti bananais arba kiviais).

Gaminimas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.

Grietinę išmaišyti su cukrumi ir vanile. Būtent – išmaišyti, o ne plakti.

Ištirpinti želatiną karšto vandens vonelėje ir atsargiai supilti į grietinę.

Į indo dugną iškloti braškes, perpjautas pusiau, ir užpilti grietinės mase.

Padėti į šaldytuvą, kol sustings.

Trisluoksnis pyragas su braškėmis

Sudėtis:

350 gramų natūralaus jogurto;

300 ml pieno;

1 šaukštas kakavos;

40 gramų želatinos;

1 šaukštas citrinų sulčių;

6 šaukštai cukraus;

200-250 gramų braškių.

Gaminimas:

Užpilkite želatiną (palikite 5 g) pienu ir palikite pastovėti 15 minučių.

Neužvirdami pieno, pašildykite pieną su želatina, kad ji ištirptų. Nuimkite nuo ugnies, kad atvėstų.

Į gilų indą supilkite jogurtą, pusė normos cukraus, citrinos sulčių ir viską labai gera išplakite plaktuvu.

Į gautą masę supilkite pieną su želatina. Kruopščiai išmaišykite.

Į atskirą indą nupilkite 1/3 visos masės ir į ją įpylę kakavos miltelius, išmaišykite.

Kakavinę masę pilkite į formą, kur bus pyragas ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingus kakavinei masei, ant jos užpilkite likusią masę. Vėl pastatykite į šaldytuvą sustingti.

Kol pyragas stingsta, paruoškite braškes: jas sumaišykite su likusiu cukrumi ir gerai išplakite.

50 gramų vandens ištirpinkite likusią želatiną ir supilkite į trintų braškių masę.

Užpilkite braškių masę ant pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.