3 nekepti ir kitaip termiškai neapdoroti braškių desertai

 (1)
Prasidėjus braškių sezonui, siūlome jums tris gaivius desertus su braškėmis.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Braškiniai rutuliukai

Sudėtis:

200 gramų biskvitinių (paprastų) sausainių;

90 gramų sviesto;

150 gramų varškės;

150 gramų braškių;

20 gramų kokoso drožlių;

2 šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas:

Sausainius sulaužyti gabaliukais ir susmulkinti iki smėlio konsistencijos.

Ištirpinti sviestą.

Į dubenį sudėti trintus sausainius, ištirpintą ataušintą sviestą, varškę ir cukraus pudrą.

Gerai išmaišyti masę.

Braškes nuplauti, jei didelės, perpjauti perpus.

Rankomis formuoti rutuliukus iš varškės ir sausainių masės, į vidų įdėti braškę ir gerai suvolioti rutuliuką.

Rutuliuką apvolioti kokoso drožlėse.

Padarius visus rutuliukus, dėti į šaldytuvą 20 minučių, kad jie sustingtų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dar 3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus

3 naminių ledų receptai, kuriuos išbandėme

Paprastas braškių desertas

Sudėtis:

3 valgomieji šaukštai želatinos;

1 stiklinė vandens;

0,5 litro grietinės;

1 stiklinė cukraus;

vanilinis cukrus;

braškės (kitu metų laiku galima jas keisti bananais arba kiviais).

Gaminimas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.

Grietinę išmaišyti su cukrumi ir vanile. Būtent – išmaišyti, o ne plakti.

Ištirpinti želatiną karšto vandens vonelėje ir atsargiai supilti į grietinę.

Į indo dugną iškloti braškes, perpjautas pusiau, ir užpilti grietinės mase.

Padėti į šaldytuvą, kol sustings.

Trisluoksnis pyragas su braškėmis

Sudėtis:

350 gramų natūralaus jogurto;

300 ml pieno;

1 šaukštas kakavos;

40 gramų želatinos;

1 šaukštas citrinų sulčių;

6 šaukštai cukraus;

200-250 gramų braškių.

Gaminimas:

Užpilkite želatiną (palikite 5 g) pienu ir palikite pastovėti 15 minučių.

Neužvirdami pieno, pašildykite pieną su želatina, kad ji ištirptų. Nuimkite nuo ugnies, kad atvėstų.

Į gilų indą supilkite jogurtą, pusė normos cukraus, citrinos sulčių ir viską labai gera išplakite plaktuvu.

Į gautą masę supilkite pieną su želatina. Kruopščiai išmaišykite.

Į atskirą indą nupilkite 1/3 visos masės ir į ją įpylę kakavos miltelius, išmaišykite.

Kakavinę masę pilkite į formą, kur bus pyragas ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingus kakavinei masei, ant jos užpilkite likusią masę. Vėl pastatykite į šaldytuvą sustingti.

Kol pyragas stingsta, paruoškite braškes: jas sumaišykite su likusiu cukrumi ir gerai išplakite.

50 gramų vandens ištirpinkite likusią želatiną ir supilkite į trintų braškių masę.

Užpilkite braškių masę ant pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (8)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.