3 nekepti ir kitaip termiškai neapdoroti braškių desertai

Prasidėjus braškių sezonui, siūlome jums tris gaivius desertus su braškėmis.

Braškiniai rutuliukai

Sudėtis:

200 gramų biskvitinių (paprastų) sausainių;

90 gramų sviesto;

150 gramų varškės;

150 gramų braškių;

20 gramų kokoso drožlių;

2 šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas:

Sausainius sulaužyti gabaliukais ir susmulkinti iki smėlio konsistencijos.

Ištirpinti sviestą.

Į dubenį sudėti trintus sausainius, ištirpintą ataušintą sviestą, varškę ir cukraus pudrą.

Gerai išmaišyti masę.

Braškes nuplauti, jei didelės, perpjauti perpus.

Rankomis formuoti rutuliukus iš varškės ir sausainių masės, į vidų įdėti braškę ir gerai suvolioti rutuliuką.

Rutuliuką apvolioti kokoso drožlėse.

Padarius visus rutuliukus, dėti į šaldytuvą 20 minučių, kad jie sustingtų.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Dar 3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus

3 naminių ledų receptai, kuriuos išbandėme

Paprastas braškių desertas

Sudėtis:

3 valgomieji šaukštai želatinos;

1 stiklinė vandens;

0,5 litro grietinės;

1 stiklinė cukraus;

vanilinis cukrus;

braškės (kitu metų laiku galima jas keisti bananais arba kiviais).

Gaminimas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.

Grietinę išmaišyti su cukrumi ir vanile. Būtent – išmaišyti, o ne plakti.

Ištirpinti želatiną karšto vandens vonelėje ir atsargiai supilti į grietinę.

Į indo dugną iškloti braškes, perpjautas pusiau, ir užpilti grietinės mase.

Padėti į šaldytuvą, kol sustings.

Trisluoksnis pyragas su braškėmis

Sudėtis:

350 gramų natūralaus jogurto;

300 ml pieno;

1 šaukštas kakavos;

40 gramų želatinos;

1 šaukštas citrinų sulčių;

6 šaukštai cukraus;

200-250 gramų braškių.

Gaminimas:

Užpilkite želatiną (palikite 5 g) pienu ir palikite pastovėti 15 minučių.

Neužvirdami pieno, pašildykite pieną su želatina, kad ji ištirptų. Nuimkite nuo ugnies, kad atvėstų.

Į gilų indą supilkite jogurtą, pusė normos cukraus, citrinos sulčių ir viską labai gera išplakite plaktuvu.

Į gautą masę supilkite pieną su želatina. Kruopščiai išmaišykite.

Į atskirą indą nupilkite 1/3 visos masės ir į ją įpylę kakavos miltelius, išmaišykite.

Kakavinę masę pilkite į formą, kur bus pyragas ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingus kakavinei masei, ant jos užpilkite likusią masę. Vėl pastatykite į šaldytuvą sustingti.

Kol pyragas stingsta, paruoškite braškes: jas sumaišykite su likusiu cukrumi ir gerai išplakite.

50 gramų vandens ištirpinkite likusią želatiną ir supilkite į trintų braškių masę.

Užpilkite braškių masę ant pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis