3 receptai tėčio dienai

Savaitgalį laukia Tėvo šventė. 3 netradiciniai receptai, kurie tiks šventiškos dienos pradžiai.

Šventiški skrebučiai

Pradėsime receptų seriją patiekalu, kuriam ingredientų visuomet rasite namuose. Siūlome išbandyti šventinį prancūziškų skrebučių variantą:


Išplakite porą kiaušinių su pienu, cukrumi ir cinamonu. Batono riekeles išmirkykite plakinyje ir kepkite keptuvėje ant sviesto. Kad tradicinis skrebutis atgytų, kartu pakepinkite lietuviškų obuolių skilteles apibarstytas ruduoju cukrumi ir cinamonu. Keptus obuolius su prancūziškais skrebučiais papildykite plakta grietinėle.


Vafliai ir tėčiams, ir vaikams


Vaikai mėgsta vaflius, o vyrai... šoninę! Tėvo dienos proga siūlome mėgstamus patiekalus sujungti ir pusryčiams pasiruošti nepamirštamų vaflių:


Išplakite vieną didelį kiaušinį, tris šaukštus aliejaus ir didelį puodelį pieno. Atskirai sumaišykite didelį puodelį miltų, pora šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Galiausiai suplakite skystą ir sausą mišinius kartu bei įmaišykite pakepintos šoninės gabaliukus. Tešlą kepkite vaflių keptuvėje, pagal gamintojo nurodymus, o gatavus vaflius patiekite su klevų sirupu.


Šokoladiniai pusryčiai


Jei paklaustumėme, kokį patiekalą moka pagaminti tiek dideli, tiek mažesni, tiek moterys, tiek vyrai, atsakymų sąrašas prasidėtų omletu. Skanus, sotus ir lengvai gaminamas, tik kyla abejonė ar tinkamas šventiškai dienai pradėti? Tikrai taip, todėl pabandykite išsikepti originalų šokoladinį omletą:


Gaminimo eiga kaip ir tradicinio omleto – labai paprasta. Pirmiausia, išplakite kiaušinius, įdėkite šiek tiek miltų, cukraus, kepimo miltelių ir svarbiausia – tikros kakavos. Omletui iškepus, jį pagardinkite šviežiomis lietuviškomis uogomis, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis