3 šaltieji desertai: gaminame su vaikais

Tinklaraštininkė Neringa iš „Mokužaisti.lt“ išbandė trijų šaltųjų desertų receptus ir mielai jais dalijasi su mumis.

Man ledų norisi ištisus metus: nesvarbu, tai vasara ar žiema. Panašu, kad mūsų vaikas sėkmingai prisitaikė prie tokio tėvų skonio ir ledai jam yra dažniausias desertas. Sugrįžus į Lietuvą, ypač vasarą, kai aplinkui pilna ledų pardavėjų, kuriuos net trimetis lengvai identifikuoja, tenka dažniau gaminti kokių nors sveikuoliškų ledų. Tada lengviau praeiti pro ledų šaldytuvus, apklijuotus ledų paveikslėliais. Pasidalinsiu keletu šaltųjų desertų receptų, kurie mūsų namuose puikiai atstoja ledus. Be to, jie yra lengvai pagaminami, todėl maži vaikai gali prisidėti, o vyresnieji - lengvai pagaminti patys.


Nr.1. Bananai ant pagaliuko


Pats lengviausias ir paprasčiausias mūsų ledų receptas. Tereikia bananų ir ledų pagaliukų (galima panaudoti ir nedidelį šaukštelį).


Gaminimas:


nulupkite ir perpjaukite pusiau bananus ir persmeikite juos ledų pagaliuku (aš naudoju pagaliukus iš ledų formelių). Idėkite į šaldymo kamerą, kol sustings. Man skaniausia, kai jie neužsistovi šaldiklyje, todėl galima pasiruošti tokių ledų dienai ar dviems į priekį. Kasparas (2m 10mėn) padeda nulupti, perpjauti bananus.


Asmeninio albumo nuotr.


Nr. 2. Bananiniai ledai


Bananai man nepakeičiami visada, kai kalbame apie naminius ledus, nes puikiai pakeičia ir dirbtinius saldiklius. Šiam receptui reikia virtuvinio kombaino ir jau šaldytų bananų ar kitų uogų ir vaisių.


Aš bananus supjaustau riekelėmis, kad paprasčiau būtų sutrinti ne pačiu galingiausiu kombainu. Man skanu tiesiog vieni bananai, bet galima pridėti ir kitų uogų ar vaisių (galima įmaišyti ir nešaldytų).


Bananai - saldumui ir švelniai tekstūrai, todėl jų dedu visada, nesvarbu, kokie priedai bebūtų. Esu bandžiusi ir su mangais, avokadais, persikais, taip pat įvairiomis uogomis. Jokių papildomų saldiklių niekada nepasigedau.


Gaminimas:


norimus šaldytus vaisius ir uogas sutrinti kombaine. Jeigu sunku sutrinti iki kreminės masės, galima įpilti šiek tiek natūralaus jogurto, grietinėlės, pieno, sulčių ar tiesiog vandens. Vaikai sėkmingai gali padėti. Pjaustymas šaldymui ir mygtukų spaudinėjimas - jiems darbas pats tas. Bent jau maniškiui labai patinka šie darbai.


Nr. 3. Jogurto skanėstas


Aš naudoju natūralų jogurtą, o ant viršaus pridedu džiovintų vaisių (goji uogų, razinų, datulių ir pan). Galite išbandyti ir su šviežiomis uogomis ar vaisių gabaliukais.


Gaminimas:


ant kepimo popieriumi iškloto padėklo padaryti arbatinio šaukštelio dydžio jogurto kalnelius. Juos apibarstyti džiovintais vaisiais ir įdėti į šaldiklį. Kai jogurtas sušals, galima juos sudėti į dėžutę vienas ant kito ir vėliau išsiimti po keletą prireikus. Vaikams tikrai patiks dekoruoti jogurtą vaisių gabalėliais, tačiau bus nelengva sulaukti, kol jie sustings ir bus tinkami valgymui. Jeigu vartojate pieno produktus ir nesibijote jų šaltų - tikrai išmėginkite. Jokių papildomų saldiklių mūsų receptoriams nereikia.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis