3 sriubos su mėsa patiems mažiausiems

Trys patiekalai patiems mažiausiems – sriubos, kurioms pagaminti reiks mėsos ir kruopų.

Sriuba su jautienos kukuliukais


Reikia:


  • 100 gramų susmulkintos jautienos;
  • 1 bulvės;
  • pusės morkos;
  • ketvirtadalio svogūno;
  • 2 valgomųjų šaukštų grikių kruopų.


Gaminimas:


Bulvę ir svogūną smulkiai supjaustyti, o morką sutarkuoti. Kruopas gerai nuplauti. Jautienos faršą, šiek tiek svogūno ir morkos sutrinti trintuvu ir padaryti graikinio riešuto dydžio kotletukus. Juos dėkite į verdantį vandenį (maždaug 0,5 - 0,7 litro). Virkite apie 15 minučių. Tada sudėkite likusias daržoves ir grikių kruopas, dar pavirkite 15 -20 min.

Vida Press

Sriuba su kalakutiena ir makaronais


Reikia:


  • 100 gramų kalakutienos filė;
  • 1 bulvės;
  • ¼ morkos;
  • ¼ svogūno
  • 2 šaukštų makaronų (tinkamiausi - maži, pavyzdžiui, žvaigždutės, raidės ar panašiai).


Gaminimas:


Kalakutienos filė išvirti. Bulvę ir svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti ir viską suberti į verdantį vandenį.


Baigiant daržovėms virti, sudėti makaronus ir dar šiek tiek pavirti. Pagal pageidavimą galima įdėti prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, krapų, petražolių arba smulkintų svogūnų laiškų.


Kalakutieną supjaustyti mažais gabaliukais ir sudėti į sriubą.

Vida Press

Vištienos sriuba su kukurūzų kruopomis


Reikia:


  • 100 gramų vištienos filė;
  • 1 bulvės;
  • 1/3 morkos;
  • 1/3 svogūno;
  • 3 valgomųjų šaukštų kukurūzų kruopų.


Gaminimas:


Vištieną išvirti. Kitame puode išvirti susmulkintas bulvę ir svogūną bei tarkuotą morką, kai jos suminkštėja, sudėti kukurūzų kruopas ir virti, kol išvirs. Vištieną supjaustyti ir gabaliukus sudėti į sriubą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis