5 avižų košių receptai KITAP

 (1)
Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tačiau jeigu kasdien šeimai siūlysite avižų košės, ji greitai nusibos. Todėl paruošėme jums 5 avižų košių receptus, kurie pagardinti tam tikrais priedais.

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

0,5 stiklinės vandens;

0,5 stiklinės pieno;

70 gramų moliūgo;

1 obuolys;

sauja razinų

1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai medaus;

imbiero ir cinamono (jeigu mėgstate, bet galite ir nedėti).

Gaminimas:

Pieną su vandeniu sumaišyti ir užvirti. Sudėti tarkuotą moliūgą ir pavirti 5 minutes ant mažos ugnies. Pridėti avižas ir virti, kol išvirs. Gautą masę sutrinti trintuvu ir ją sudėti vandenyje išmirkytas razinas, smulkiai supjaustytus obuolius, cinamoną, trintą imbierą, aliejų. Pabaigoje įdėti medaus.

Avižų košė su bananais ir migdolais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės natūralaus jogurto be priedų;

2 arbatiniai šaukšteliai migdolų drožlių;

pusė didelio banano;

1 šaukštas mėlynių;

medaus (pagal skonį).

Gaminimas:

Piene išvirkite avižas. Gautą košę sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus bananus ir migdolų drožles. Paberkite mėlynių uogų, užpilkite medumi bei jogurtu. Viskas, galima kviesti prie stalo valgytojus.

Avižų košė su marmeladiniais saldainiais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

5 arbatiniai šaukšteliai medaus;

druskos pagal skonį;

po 2 skirtingų spalvų marmeladinius saldainius.

Gaminimas:

Pasūdytame piene išvirti avižinius dribsnius. Išdėlioti į dubenėlius. Saldainius supjaustyti mažyčiais gabaliukais ir sudėti į šiek tiek ataušusią košę. Įsidėti medaus ir valgyti.

Šokoladinė avižinė košė

Reikia:

200 gramų pieno;

5 šaukštai avižų dribsnių;

1,5 šaukšto kakavos miltelių;

25 gramų juodo šokolado;

1 šaukšto cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

1 šaukštelio sezamo sėklų.

Gaminimas:

Užvirkite pieną su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kakava. Pridėkite sutrupintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Sudėkite avižinius dribsnius ir išvirkite košę. Išvirus košei, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite sezamo sėklų.

Avižinė košė su varške

Reikia:

0,5 stiklinės avižinių dribsnių;

0,5 stiklinės pieno;

3 šaukštelių cukraus;

200 gramų varškės;

2 šaukštų grietinėlės;

druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Užvirkite pasūdytą pieną su 1 šaukšteliu cukraus. Suberkite avižinius dribsnius ir virkite ant lėtos ugnies. Kitame dubenyje varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės. Dėkite avižų košę į dubenėlį, viduryje padarykite duobutę, į kurią sudėkite varškę. Dar galite paskaninti mėgstamomis uogomis arba razinomis, jei mėgstate.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.