5 avižų košių receptai KITAP

 (1)
Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tačiau jeigu kasdien šeimai siūlysite avižų košės, ji greitai nusibos. Todėl paruošėme jums 5 avižų košių receptus, kurie pagardinti tam tikrais priedais.

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

0,5 stiklinės vandens;

0,5 stiklinės pieno;

70 gramų moliūgo;

1 obuolys;

sauja razinų

1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai medaus;

imbiero ir cinamono (jeigu mėgstate, bet galite ir nedėti).

Gaminimas:

Pieną su vandeniu sumaišyti ir užvirti. Sudėti tarkuotą moliūgą ir pavirti 5 minutes ant mažos ugnies. Pridėti avižas ir virti, kol išvirs. Gautą masę sutrinti trintuvu ir ją sudėti vandenyje išmirkytas razinas, smulkiai supjaustytus obuolius, cinamoną, trintą imbierą, aliejų. Pabaigoje įdėti medaus.

Avižų košė su bananais ir migdolais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės natūralaus jogurto be priedų;

2 arbatiniai šaukšteliai migdolų drožlių;

pusė didelio banano;

1 šaukštas mėlynių;

medaus (pagal skonį).

Gaminimas:

Piene išvirkite avižas. Gautą košę sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus bananus ir migdolų drožles. Paberkite mėlynių uogų, užpilkite medumi bei jogurtu. Viskas, galima kviesti prie stalo valgytojus.

Avižų košė su marmeladiniais saldainiais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

5 arbatiniai šaukšteliai medaus;

druskos pagal skonį;

po 2 skirtingų spalvų marmeladinius saldainius.

Gaminimas:

Pasūdytame piene išvirti avižinius dribsnius. Išdėlioti į dubenėlius. Saldainius supjaustyti mažyčiais gabaliukais ir sudėti į šiek tiek ataušusią košę. Įsidėti medaus ir valgyti.

Šokoladinė avižinė košė

Reikia:

200 gramų pieno;

5 šaukštai avižų dribsnių;

1,5 šaukšto kakavos miltelių;

25 gramų juodo šokolado;

1 šaukšto cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

1 šaukštelio sezamo sėklų.

Gaminimas:

Užvirkite pieną su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kakava. Pridėkite sutrupintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Sudėkite avižinius dribsnius ir išvirkite košę. Išvirus košei, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite sezamo sėklų.

Avižinė košė su varške

Reikia:

0,5 stiklinės avižinių dribsnių;

0,5 stiklinės pieno;

3 šaukštelių cukraus;

200 gramų varškės;

2 šaukštų grietinėlės;

druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Užvirkite pasūdytą pieną su 1 šaukšteliu cukraus. Suberkite avižinius dribsnius ir virkite ant lėtos ugnies. Kitame dubenyje varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės. Dėkite avižų košę į dubenėlį, viduryje padarykite duobutę, į kurią sudėkite varškę. Dar galite paskaninti mėgstamomis uogomis arba razinomis, jei mėgstate.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?