5 avižų košių receptai KITAP

 (1)
Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tačiau jeigu kasdien šeimai siūlysite avižų košės, ji greitai nusibos. Todėl paruošėme jums 5 avižų košių receptus, kurie pagardinti tam tikrais priedais.

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

0,5 stiklinės vandens;

0,5 stiklinės pieno;

70 gramų moliūgo;

1 obuolys;

sauja razinų

1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai medaus;

imbiero ir cinamono (jeigu mėgstate, bet galite ir nedėti).

Gaminimas:

Pieną su vandeniu sumaišyti ir užvirti. Sudėti tarkuotą moliūgą ir pavirti 5 minutes ant mažos ugnies. Pridėti avižas ir virti, kol išvirs. Gautą masę sutrinti trintuvu ir ją sudėti vandenyje išmirkytas razinas, smulkiai supjaustytus obuolius, cinamoną, trintą imbierą, aliejų. Pabaigoje įdėti medaus.

Avižų košė su bananais ir migdolais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės natūralaus jogurto be priedų;

2 arbatiniai šaukšteliai migdolų drožlių;

pusė didelio banano;

1 šaukštas mėlynių;

medaus (pagal skonį).

Gaminimas:

Piene išvirkite avižas. Gautą košę sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus bananus ir migdolų drožles. Paberkite mėlynių uogų, užpilkite medumi bei jogurtu. Viskas, galima kviesti prie stalo valgytojus.

Avižų košė su marmeladiniais saldainiais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

5 arbatiniai šaukšteliai medaus;

druskos pagal skonį;

po 2 skirtingų spalvų marmeladinius saldainius.

Gaminimas:

Pasūdytame piene išvirti avižinius dribsnius. Išdėlioti į dubenėlius. Saldainius supjaustyti mažyčiais gabaliukais ir sudėti į šiek tiek ataušusią košę. Įsidėti medaus ir valgyti.

Šokoladinė avižinė košė

Reikia:

200 gramų pieno;

5 šaukštai avižų dribsnių;

1,5 šaukšto kakavos miltelių;

25 gramų juodo šokolado;

1 šaukšto cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

1 šaukštelio sezamo sėklų.

Gaminimas:

Užvirkite pieną su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kakava. Pridėkite sutrupintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Sudėkite avižinius dribsnius ir išvirkite košę. Išvirus košei, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite sezamo sėklų.

Avižinė košė su varške

Reikia:

0,5 stiklinės avižinių dribsnių;

0,5 stiklinės pieno;

3 šaukštelių cukraus;

200 gramų varškės;

2 šaukštų grietinėlės;

druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Užvirkite pasūdytą pieną su 1 šaukšteliu cukraus. Suberkite avižinius dribsnius ir virkite ant lėtos ugnies. Kitame dubenyje varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės. Dėkite avižų košę į dubenėlį, viduryje padarykite duobutę, į kurią sudėkite varškę. Dar galite paskaninti mėgstamomis uogomis arba razinomis, jei mėgstate.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų (1)

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (2)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.