5 avižų košių receptai KITAP

 (1)
Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tačiau jeigu kasdien šeimai siūlysite avižų košės, ji greitai nusibos. Todėl paruošėme jums 5 avižų košių receptus, kurie pagardinti tam tikrais priedais.

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

0,5 stiklinės vandens;

0,5 stiklinės pieno;

70 gramų moliūgo;

1 obuolys;

sauja razinų

1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai medaus;

imbiero ir cinamono (jeigu mėgstate, bet galite ir nedėti).

Gaminimas:

Pieną su vandeniu sumaišyti ir užvirti. Sudėti tarkuotą moliūgą ir pavirti 5 minutes ant mažos ugnies. Pridėti avižas ir virti, kol išvirs. Gautą masę sutrinti trintuvu ir ją sudėti vandenyje išmirkytas razinas, smulkiai supjaustytus obuolius, cinamoną, trintą imbierą, aliejų. Pabaigoje įdėti medaus.

Avižų košė su bananais ir migdolais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės natūralaus jogurto be priedų;

2 arbatiniai šaukšteliai migdolų drožlių;

pusė didelio banano;

1 šaukštas mėlynių;

medaus (pagal skonį).

Gaminimas:

Piene išvirkite avižas. Gautą košę sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus bananus ir migdolų drožles. Paberkite mėlynių uogų, užpilkite medumi bei jogurtu. Viskas, galima kviesti prie stalo valgytojus.

Avižų košė su marmeladiniais saldainiais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

5 arbatiniai šaukšteliai medaus;

druskos pagal skonį;

po 2 skirtingų spalvų marmeladinius saldainius.

Gaminimas:

Pasūdytame piene išvirti avižinius dribsnius. Išdėlioti į dubenėlius. Saldainius supjaustyti mažyčiais gabaliukais ir sudėti į šiek tiek ataušusią košę. Įsidėti medaus ir valgyti.

Šokoladinė avižinė košė

Reikia:

200 gramų pieno;

5 šaukštai avižų dribsnių;

1,5 šaukšto kakavos miltelių;

25 gramų juodo šokolado;

1 šaukšto cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

1 šaukštelio sezamo sėklų.

Gaminimas:

Užvirkite pieną su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kakava. Pridėkite sutrupintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Sudėkite avižinius dribsnius ir išvirkite košę. Išvirus košei, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite sezamo sėklų.

Avižinė košė su varške

Reikia:

0,5 stiklinės avižinių dribsnių;

0,5 stiklinės pieno;

3 šaukštelių cukraus;

200 gramų varškės;

2 šaukštų grietinėlės;

druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Užvirkite pasūdytą pieną su 1 šaukšteliu cukraus. Suberkite avižinius dribsnius ir virkite ant lėtos ugnies. Kitame dubenyje varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės. Dėkite avižų košę į dubenėlį, viduryje padarykite duobutę, į kurią sudėkite varškę. Dar galite paskaninti mėgstamomis uogomis arba razinomis, jei mėgstate.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.