5 nekepti pyragai: skaniau ir greičiau nebūna

 (5)
„Tavo vaiko“ portalo receptų lobyne suradome penkis nekeptus tortus ir skanėstus, kuriuos rekomenduojame pasigaminti.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Mūsų publikuojami receptai ypatingi tuo, kad yra gana paprasti, nereikalauja praleisti pusė dienos prie viryklės. Taip pat jų autorės yra vaikučius auginančios mamos, taigi, jokių cheminių priedų ir nesveikų produktų.

Atrinkome 5 mūsų portale publikuotus ir Jūsų palankumo sulaukusius nekeptus pyragus ir desertus. Kviečiame išsirinkti vieną labiausiai jums patikusį ir palepinti juo savo šeimyną.

Nekeptas šokoladinis tortas

Šio recepto autorė - dviejų vaikų mama ir tinklaraštininkė Agnė. Pasak jos, šiam nekeptam tortui pagaminti nereikia ypač daug laiko, jį pakankamai lengva pagaminti, jis tobulai skanus ir nereikia sukti galvos, kaip jį puošti, nes jis pats savaime puošnus.

Šio torto pagrindui reikia šokoladinių ar kakavinių sausainių. Kokių dar produktų prireiks, sužinosite ČIA.


Itin lengvai pagaminamas nekeptas meduolių tortas

Receptas pasiskolintas iš „Gustavo virtuvės", bet jau seniai įvairiais pavidalais sklando internetinėse erdvėse. Prireiks: 600 gramų meduolių, 500 gramų grietinės, 2-3 didesnių bananų, citrinos, 7 šaukštų cukraus pudros.

Visą gamybos aprašymą rasite ČIA.


Skanu ir paprasta: tinginys kitaip

Trijų vaikučių mama Saulė mums dovanoja savo mėgstamą šeimos receptą. Tai - šokoladiniai sausainių triufeliai, arba tinginys kitaip. Vos keturi produktai – sausainiai "Gaidelis", šokoladas, sviestas ir riešutai. Kaip daryti šį skanumyną, rasite ČIA.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas švenčių stalui

Mūsų portalo bičiulė Jelena, turinti kulinarinį tinklaraštį "Jelenos virtuvė", švenčių stalui siūlo skanų ir nesunkiai pagaminamą sausainių ir varškės tortą. Tai vienas labiausiai skaitomų receptų mūsų portale, todėl jo skanumu abejoti nedrįstame. Išbandykite patys.

Visą aprašymą ir nuotraukas rasite ČIA.

Plikytų sausainių tortas

Tai nekeptas ir ypač skanus skanėstas, kuris pradžiugins šeimą net be ypatingos progos! Jo autorė – kulinarijos tinklaraštininkė Jelena. Be plikytų sausainių, šiam tortui prireiks ir Rududu kremo, ir želė, ir kelių braškių. Viskas aiškiai ir suprantamai aprašyta ČIA.

Skanaus!

DELFI ir asmeninio archyvo nuotraukos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.