5 receptai TINGINIAMS, kuriuos pagaminti paprasta kaip du kart du

 (2)
Ko gero, esate girdėję ne vieną patiekalą, kurio pavadinimas prasideda „Tinginių“: tinginių balandėliai, tinginių koldūnai, tinginių sausainiai.
© DELFI montažas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Visus juos vienija vienas bruožas: jie pagaminami taip greitai ir lengvai, kad prie viryklės juos ruošti gali drąsiai stotis visi tinginiai.

Savo portale esame publikavę ne vieną išbandytą tokį receptą. Tad šįkart surinkome visus juos į vieną krūvą ir pavadinome „5 receptai tinginiams“.

Tinginių bulvių apkepas

Išties, šį patiekalą kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Ar apkepas, ar troškintos bulvės - jokio skirtumo. Svarbiausia, kad jas pasičepsėdama valgė visa šeimyna.


Mamukynas.lt nuotr.

Kaip pasigaminti šį tinginių apkepą, skaitykite ČIA.

Tinginių čeburekai

Jokio tešlos minkymo, daužymo ir kočiojimo - tiesiog faršas keliauja ant lavašo, lavašo kraštai užspaudžiami ir marš į keptuvę! Jei gausite apvalių lavašo lakštų - bus tobula, nes čeburekus iškepsite tradicinės pusmėnulio formos.


Alvilės Rimaitės nuotr.

Kaip išsikepti skanių ir greitai pagaminamų čeburekų, skaitykite ČIA.

Tinginių koldūnai

Daugeliui šemininkių norisi, kad gaminimas būtų greitas - vienas, du, ir viskas. Kad būtų skanu, na, ir žinoma, sotu. Išbandykite šių tinginių koldūnų receptą - ir išties to darbo visiškai nedaug. Paprasta ir skanu.


Mamukynas.lt nuotr.

Kaip gaminti tinginių koldūnus, skaitykite ČIA.

Tinginių sausainiai

Kodėl tinginių? Todėl, kad sausainiams tereikia trijų ingredientų ir ne daugiau valandos iki patiekimo ant stalo. Svarbiausia sąlyga – turėti šaldytuve šaldytos tešlos. O tada belieka tik suskaičiuoti vienas - du - trys, ir sausainiai pagaminti.

Greitai pagaminamus tinginių sausainius rasite ČIA.

Tinginių virtinukai

Šis patiekalas patinka vaikams, be to, smagu tai, kad padažą prie šių virtinukų drąsiai galite improvizuoti patys: pasiūlyti trintų uogų, uogienės, grietinės, jogurto, tirpinto sviesto ir pan.


Vida Press nuotr.

Kaip pasigaminti tinginių virtinukus, skaitykite ČIA.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.