7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote?

 (1)
Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

TavoVaikas.lt portale per pastaruosius metus esame publikavę keliasdešimt skaniausių sriubų receptų.

Šiandien į vieną vietą surinkome 7, kurios labiausiai tinka šaltajam metų laikotarpiui. Po kiekvienu aprašymu rasite aktyvią nuorodą, kurią paspaudę galėsite skaityti receptą.

1. Naminė bulvienė

Ar mokate gaminti seną, gerą naminę bulvienę? Mama Laima išbandė vieną receptą, jį nufotografavo ir išsamiai aprašė. Kviečiame paragauti ir jus.

Naminės bulvienės receptas

2. Trinta moliūgų ir paprikų sriuba

Šią sriubą virusi Jelena pavadino ją tokia sriuba kuri sušildo akimirksniu. Taigi, jei šąla rankos ar kojos, išmėginkite šį skanų būdą sušilti.

Trinta moliūgų ir paprikų sriuba, kuri sušildo akimirksniu

3. Trinta naminė pomidorienė

Šią sriubą gaminusi dviejų vaikų mama sako, kad ši sriuba skaniai pavyksta ir iš naminių pomidorų, ir iš konservuotų. Naudokite tuos, kuriuos turite po ranka.

Trinta pomidorų sriuba

4. Sriuba, kuri padeda gimdyvei atgauti jėgas

Kinijoje ši vištienos sriuba yra laiko patikrintas patiekalas, kurio kiekviena ką tik pagimdžiusi moteris paragauja pirmiausiai. Lengvai virškinama sriuba taip pat užkerta kelią depresijai.

Vištienos sriuba, kuri padeda atgauti jėgas.

5. Kitokia moliūgų sriuba

Moliūgų sriubas mėgstame Lietuvoje, nes tai yra nebrangi ir lengvai virškinama daržovė. Šios sriubos autorė Jelena sriubai naudojo imbierą – jis sriubai suteikė ypatingą skonį bei papildomų vitaminų.

Kitokia moliūgų sriuba

6. Svogūnų sriuba

"Lengvas būdas užkariauti vyro širdį", - taip juokais šią sriubą pavadino ją gaminusi dviejų vaikučių mama. Išbandykite ir jūs.

Skanioji svogūnų sriuba

7. Sriuba – vitaminų bomba

Morkos, moliūgas, bulvės ir imbieras aprūpina šią sriubą vitaminais ir naudingomis medžiagomis. Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

Trinta daržovių sriuba, kupina vitaminų

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (6)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.