7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus

 (4)
Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jūsų dėmesiui – septyni skirtingi patiekalai su moliūgais, kuriuos esame išbandę ir rekomenduojame jums.

Kitokia moliūgų sriuba

Moliūgų sriubą verda kiekviena šeimininkė. Ši, maisto tinklaraštininkės Jelenos išbandytoji, nuo kitų skiriasi tuo, kad jai reikia ir gabaliuko imbiero, ir kokosų pieno.

Receptą rasite ČIA.

Moliūgų košė

Kitas patiekalas iš moliūgo, kurį siūlome išbandyti – moliūgų košė. Ji yra nesunkiai pagaminama, lengvai virškinama, tinka valgyti ir pusryčiams, ir vakarienei.

Receptą rasite ČIA.

Traškūs moliūgų blynai

Šiems blynams reikia bulvių, morkų ir moliūgų. Gražiai apskrudusius skanu valgyti su grietine ar kitu padažu.

Receptą rasite ČIA.

Varškės apkepas su moliūgu

varškės apkepus vaikai paprastai mielai kerta. Pabandykite iškepti šį – recepte esantis moliūgas suteikia apkepui švelnaus skonio ir spalvą.

Receptą rasite ČIA.

Keksiukai su moliūgais

Šio recepto autorė Alvilė sako, kad išbandė daugybę moliūginių keksiukų receptų ir tai, kas jai labiausiai patiko, sudėjo į savo receptą. Lengvai pagaminami ir nuostabiai skanūs keksiukai.

Receptą rasite ČIA.

Švelnus cukinijos, moliūgų ir ryžių apkepas

Už šį receptą mes esame dėkingi portalo bičiulei Jelenai. Rudenį jis – vienas mūsų mėgstamiausių. Dėl savo švelnaus skonio jis itin tinkamas vaikams.

Receptą rasite ČIA.

„Saldainiai“ iš moliūgų

Cukatos iš moliūgų maloniai nustebins ir patyrusį smaližių. Šiam moliūginiam skanėstui pagaminti naudojamas moliūgas, apelsinas ir citrinos.

Receptą rasite ČIA.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.