Aistės Smilgevičiūtės smėlinis varškės pyragas

Dalinamės mėgstamiausiu Aistės Smilgevičiūtės šeimos pyrago receptu, kurį pabandėme iškepti ir pačios. Paruošimas išties nesudėtingas, o rezultatas puikus - pyrago iš šių ingredientų kiekio užteks ir jums, ir svečiams pavaišinti.

Sudėtis:

- 300 g margarino;

- 3 stiklinės miltų;

- 600 g varškės;

- 1-2 stiklinės džiovintų vaisių ir riešutų (tiks datulės, abrikosai, lazdynų riešutai, migdolai ar kt.);

- 2 citrinos;

- 4-5 kiaušiniai;

- 1 ir 1/4 stiklinės cukraus;

- vanilinio cukraus pagal skonį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Interviu su Aiste Smilgevičiūte: „Mamos, neskubėkite gyventi“

Paruošimas:

1. Prieš pradėdami gaminti margariną 10-15 min. įdėkite į šaldiklį, kad būtų lengviau gaminti "smėlinę" tešlą.

2. Margariną ir miltus padalinkite į 2 dalis (200 g margarino ir 2 stiklinės miltų - pagrindui; 100 g margarino ir 1 stiklinė miltų - viršutiniam sluoksniui).

3. Paruoškite varškę: dubenyje išplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus, vaniliniu cukrumi; suberkite nuplautus ir susmulkintus riešutus ir vaisius; išspauskite citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite (Aistei šį pyrago ruošimo etapą puikiai atlieka vidurinysis sūnus Ugnius).

4. Į kepimo skardelę (apytiksliai 22x30x5 cm dydžio) suberkite 2 stiklines miltų ir, atsipjovę 200 g margarino, "dažykite" į miltus ir tarkuokite su burokine tarka, kol sutarkuosite visą margariną. Tada berkite likusį cukrų (pusę stiklinės), viską sumaišykite rankomis, kad gautųsi "smėlinė" tešla.

5. "Smėliuką" tolygiai paskleiskite kepimo inde ir ant viršaus pilkite paruoštą varškę.

6. Atskirame inde pasiruoškite likusį kiekį "smėlinės" tešlos (100 g margarino, 1 stiklinė miltų ir 1/4 stiklinės cukraus) ir tolygiai užberkite ant varškės sluoksnio.

7. Orkaitę įkaitinkite iki 180-190 laipsnių temperatūros ir dėkite pyragą kepti apie 40 min., kol pyrago viršus ims švelniai gelsti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis