Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio

 (5)
Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai reikės:

2 pakelių (2x160 g) kakavinių sausainių,

150 g sviesto,

kiaušinio baltymo,

valgomojo šaukšto cukraus.

Įdarui reikės:

4 trynių,

400 ml saldaus kondensuoto pieno,

6-7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,

citrinos žievelių.

Kaip gaminti:

Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių.

Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai išmaišykite.

Kiaušinio baltymą išplakite, įmaišykite į sausainių masę. Gautą tešlą išklijuokite kepimo indą išimamu dugnu ir padėkite į šaldytuvą - tegul valandą pastovi.

Tada pašaukite į 170 laipsnių orkaitę maždaug 10 minučių.

Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio
© J.Rimavičienės nuotr.

Įdarą gaminkite taip:

Trynius išplakite iki baltumo, po truputi įmaišykite kondensuotą pieną, tada - citrinų sultis ir labai plonai nuo citrinos nugremžtas žieveles.

Įdarą supilkite į skardą ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę dar 15 min.

Iškeptą pyragą palikite atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten ne mažiau 6 valandas.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio
© J.Rimavičienės nuotr.
Jelenos maisto blogas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas (1)

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!