Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio

 (5)
Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai reikės:

2 pakelių (2x160 g) kakavinių sausainių,

150 g sviesto,

kiaušinio baltymo,

valgomojo šaukšto cukraus.

Įdarui reikės:

4 trynių,

400 ml saldaus kondensuoto pieno,

6-7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,

citrinos žievelių.

Kaip gaminti:

Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių.

Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai išmaišykite.

Kiaušinio baltymą išplakite, įmaišykite į sausainių masę. Gautą tešlą išklijuokite kepimo indą išimamu dugnu ir padėkite į šaldytuvą - tegul valandą pastovi.

Tada pašaukite į 170 laipsnių orkaitę maždaug 10 minučių.

Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio
© J.Rimavičienės nuotr.

Įdarą gaminkite taip:

Trynius išplakite iki baltumo, po truputi įmaišykite kondensuotą pieną, tada - citrinų sultis ir labai plonai nuo citrinos nugremžtas žieveles.

Įdarą supilkite į skardą ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę dar 15 min.

Iškeptą pyragą palikite atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten ne mažiau 6 valandas.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio
© J.Rimavičienės nuotr.
Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.