Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.


Asmeniškai aš dariau mišinį iš ridikėlių, agurkų ir morkų. Taigi, kol ridikėlių dar yra jūsų darže – paskubam!


Kaip gaminti?


2,5 kg jūsų pasirinktų daržovių supjaustome plonais griežinėliais ir sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo.

Paliekame pastovėti 8 valandoms.

Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.

Marinatui:

1,5 stiklinės 9 proc. acto;

3 stiklinių cukraus;

8 valgomųjų šaukštų aliejaus;

1 česnako galvos (gan stambiai susmulkiname);

3 a.š. maltos aitriosios paprikos.

Marinatą reikia užvirti ir leisti atvėsti. Tada užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val.

Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį.

Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.

Labiausiai tinka prie mėsos.


Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Julija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis