Atsisveikiname su braškėmis: braškinis maskarponės desertas

Braškės užleidžia vietą kitoms vidurvasario uogoms - mėlynėms, avietėms, agrastams ir serbentams, o mes ta proga siūlome skaniai atsisveikinti su braškėmis iki kito sezono.
© DELFI montažas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį receptą mūsų portalo skaitytojoms dovanoja trijų vaikučių mama iš Vilniaus Saulė.

Moteris sako, kad gaminimas - jos aistra, kuriai laiko, grįžus darbus po vaikučių auginmo atostogų, lieka vis mažiau laiko.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Smaližių džiaugsmui: trys naminių ledų receptai

Vaikiškų pusryčių TOP 5

Taigi, Saulės braškinis atsisveikinimas su šiomis vienomis mėgstamiausių vaikų uogų:

Reikia:

- 250 g maskarponės sūrio;

- 200 g trintų braškių su cukrumi (jeigu ne braškių sezonas, tinka ir šaldytos);

amaretinių sausainių (arba sausainių "damų piršteliai").

Kaip gaminti?

Maskarponės sūrį išsukame su trintomis braškėmis iki vientisos masės.

Sausainius sutriname iki trupinių (gali būti nelabai smulkūs).

Sluoksniuojame desertą taurėse (tiks, kokių tik turite): į taurės dugną dedame 2 šaukštus sausainių, tuomet du kupinus šaukštus kremo, tada vėl du šaukštus sausainių ir vėl du šaukštus kremo.

Papuošiame braškėmis, riešutais, sausainiais ar kuo tik norime. Tada taures uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą „pailsėti" per naktį.

Ragaujame kitą dieną. Iš tokio kiekio išeis apie 4-5 taurės deserto.

Skanaus!

                                                                                                                    www.saulesreceptai.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.