Atsisveikiname su braškėmis: braškinis maskarponės desertas

Braškės užleidžia vietą kitoms vidurvasario uogoms - mėlynėms, avietėms, agrastams ir serbentams, o mes ta proga siūlome skaniai atsisveikinti su braškėmis iki kito sezono.

Šį receptą mūsų portalo skaitytojoms dovanoja trijų vaikučių mama iš Vilniaus Saulė.

Moteris sako, kad gaminimas - jos aistra, kuriai laiko, grįžus darbus po vaikučių auginmo atostogų, lieka vis mažiau laiko.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Smaližių džiaugsmui: trys naminių ledų receptai

Vaikiškų pusryčių TOP 5

Taigi, Saulės braškinis atsisveikinimas su šiomis vienomis mėgstamiausių vaikų uogų:

Reikia:

- 250 g maskarponės sūrio;

- 200 g trintų braškių su cukrumi (jeigu ne braškių sezonas, tinka ir šaldytos);

amaretinių sausainių (arba sausainių "damų piršteliai").

Kaip gaminti?

Maskarponės sūrį išsukame su trintomis braškėmis iki vientisos masės.

Sausainius sutriname iki trupinių (gali būti nelabai smulkūs).

Sluoksniuojame desertą taurėse (tiks, kokių tik turite): į taurės dugną dedame 2 šaukštus sausainių, tuomet du kupinus šaukštus kremo, tada vėl du šaukštus sausainių ir vėl du šaukštus kremo.

Papuošiame braškėmis, riešutais, sausainiais ar kuo tik norime. Tada taures uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą „pailsėti" per naktį.

Ragaujame kitą dieną. Iš tokio kiekio išeis apie 4-5 taurės deserto.

Skanaus!

                                                                                                                    www.saulesreceptai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis