Atsisveikiname su braškėmis: braškinis maskarponės desertas

Braškės užleidžia vietą kitoms vidurvasario uogoms - mėlynėms, avietėms, agrastams ir serbentams, o mes ta proga siūlome skaniai atsisveikinti su braškėmis iki kito sezono.
© DELFI montažas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį receptą mūsų portalo skaitytojoms dovanoja trijų vaikučių mama iš Vilniaus Saulė.

Moteris sako, kad gaminimas - jos aistra, kuriai laiko, grįžus darbus po vaikučių auginmo atostogų, lieka vis mažiau laiko.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Smaližių džiaugsmui: trys naminių ledų receptai

Vaikiškų pusryčių TOP 5

Taigi, Saulės braškinis atsisveikinimas su šiomis vienomis mėgstamiausių vaikų uogų:

Reikia:

- 250 g maskarponės sūrio;

- 200 g trintų braškių su cukrumi (jeigu ne braškių sezonas, tinka ir šaldytos);

amaretinių sausainių (arba sausainių "damų piršteliai").

Kaip gaminti?

Maskarponės sūrį išsukame su trintomis braškėmis iki vientisos masės.

Sausainius sutriname iki trupinių (gali būti nelabai smulkūs).

Sluoksniuojame desertą taurėse (tiks, kokių tik turite): į taurės dugną dedame 2 šaukštus sausainių, tuomet du kupinus šaukštus kremo, tada vėl du šaukštus sausainių ir vėl du šaukštus kremo.

Papuošiame braškėmis, riešutais, sausainiais ar kuo tik norime. Tada taures uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą „pailsėti" per naktį.

Ragaujame kitą dieną. Iš tokio kiekio išeis apie 4-5 taurės deserto.

Skanaus!

                                                                                                                    www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.