z

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja

 (4)
Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį kartą ant mūsų stalo garavo balandėliai - tinginėliai. Tinginėliai dėl to, kad kopūstą ne verdame atskirai ir vėliau pakuojame mėsą į paruoštus lapus, o tiesiog kopūstą įtarkuojame į maltą mėsą. Tiek ir to tingėjimo. O šiaip skonio reikalas. Arba įvairovės reikalas - vieną savaitę gali būti balandėliai - darbštuolėliai, kitą - tinginėliai. Aktualu ir vaikams, kurie atskirai kopūsto nenori valgyti - šitaip užslėpto jie jo net nepastebės, chi, chi.

Kukuliams reikės:

500 g maltos mėsos;

~100 g ryžių;

2 kiaušinių;

100-150 g kopūsto;

1 morkos;

1 svogūno;

žiupsnelio druskos, pipirų.

Padažui reikės:

3-4 v.š. pomidorų padažo;

200 ml grietinėlės;

500 ml vandens;

2-3 česnako skiltelių;

mėgstamų prieskonių, žalumynų;

lauro lapų.

Gaminimas:

Visų pirma išverdame ryžius. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Kol šie virs ir vės, pasiruošiame maltą mėsą. Kopūstus ir svogūną smulkiai supjaustome (kopūstą galima ir sutarkuoti burokine tarka), morką sutarkuojame.

Norint minkštesnių kopūstų, juos galima pakepinti arba apvirti 3-4 min., bet tikrai nebūtina.

Į maltą mėsą beriame druskos, pipirų, įmušame kiaušinius, sudedame daržoves ir ryžius. Viską sumaišome ir formuojame kukulius. Juos išdėliojame į kepimo indą ir užpilame paruoštu padažu. Pakaišiojame kelis lauro lapus.

Balandėliai <em style="color: #ff0000;">tinginėliai:</em> skaniausių pietų idėja
© Asmeninio albumo nuotr.

Jei lieka paruoštos maltos mėsos - atidedu į šaldiklį - bus smagu jos rasti, kai norėsis greitų pietų.

Padažui pomidorų padažą sumaišome su grietinėle, vandeniu, prieskoniais, smulkintu česnaku ir kitais žalumynais. Beje, vietoj padažo kukulius galima užpilti ir tiesiog sultiniu. Arba pasidaryti kitokį padažą, kurį aš naudoju kukuliams su ryžiais.

Kukulius su padažu uždengiame folija ir kepame orkaitėje 50 min. Dar 10 min pakepame be folijos, kad kukuliai šiek tiek apskrustų. Aš dar likusias kelias minutes mėgstu įjungti grill orkaitės funkciją, kad dar gražiau patiekalas apskrustų.

Balandėliai <em style="color: #ff0000;">tinginėliai:</em> skaniausių pietų idėja
© Asmeninio albumo nuotr.

Patiekiame su mėgstamu garnyru ir daržovėmis.

Balandėliai <em style="color: #ff0000;">tinginėliai:</em> skaniausių pietų idėja
© Asmeninio albumo nuotr.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 50 min (su folija) ir 10 min (be folijos).

sukaramele.blogspot
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.