Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius

 (5)
Kiek kitokia bananų duona - tarkuotas šokoladas ir kokosas paverčia ją puikiu, nekasdieniu, šventinės pakylos nusipelnančiu pyragu.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Todėl bananų duoną su šokoladu kepiau atsegamoje torto formoje - man ji šventiškesnė nei pailga kekso forma, nors žinoma nieko nenutiks jei kepsime ir keksinėje.

Nidutė, išvydusi šį bananų pyragą iš karto nusičiupo šaukštą ir ėmė šaukti: „torto, torto", o Viliui kartu su pas mus besisvečiavusiu jo draugu Karoliu, neišdildomą įspūdį paliko švediškas pyrago pavadinimas - taip jau nutiko, kad receptą išsiverčiau iš švediškos knygos: „Banankaka, banankaka" - visą vakarą po namus aidėjo džiaugsmingi šūksniai... Purus, saikingai drėgnas ir labai gardus tas švediškas banankaka ir kepsiu jį dar ne sykį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų
Labai skanus tinginys

Reikės:

  • 2 kiaušinių;

  • 160 g rudo cukraus;

  • 200 g miltų;

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;

  • 1 šaukštelio maltos vanilės;

  • 1 šaukštelio cinamono;

  • žiupsnelio druskos;

  • 100 g juodo šokolado;

  • 2 didesnių gerai sunokusių bananų;

  • 50 ml pieno;

  • 50 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus;

  • 3 šaukštų kokoso drožlių formai pabarstyti;

  • cukraus pudros.

1. Įungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių;

2. Sukapojame arba stambia tarka ar virtuvės kombainu sutarkuojame šokoladą iki stambesnių ar smulkesnių drožlių - jei lieka vienas kitas stambesnis gabaliukas - nieko tokio;

Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius
Sutarkuojame šokoladą
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Įmušame kiaušinius, beriame rudą cukrų  ir lengvai paplakame šakute.

4. Į kitą dubenį per sietelį įsijojame visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, maltą vanilę, cinamoną, žiupsnelį druskos ir išmaišome.

5. Beriame sausą mišinį į kiaušinių ir cukraus plakinį ir išmaišome.

6. Suberiame tarkuotą šokoladą ir vėl išmaišome - masė labai tiršta ir maišosi sunkiai, bet netrukus ją paskystinsim.

7. Šakute sumaigome, sutriname bananus - visiškos tyrelės nereikia padaryti, gali likti truputis stambesnių bananų gabaliukų. Įmaišome bananus į tešlą.

8. Pilame kambario temperatūros pieną bei aliejų ir tešlą vėl išmaišome iki vientisos masės.

10. 23-24 cm skersmens torto formą atsegamais kraštais patepame aliejumi ir pabarstome kokoso drožlėmis. Pilame į ją tešlą, pyragą šauname į karštą orkaitę, po apačia patiesę lakštą kepimo popieriaus.

Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius
Abibarstome kokoso drožlėmis
© Alvilės Rimaitės nuotr.

11. Bananų duoną su šokoladu kepame 40 minučių, baigiant kepti patikriname ar iškepė, įbesdami medinį pagaliuką. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, dar kiek šiltą pabarstome cukraus pudra.

Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius
Pats metas skanauti
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.