Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius

 (5)
Kiek kitokia bananų duona - tarkuotas šokoladas ir kokosas paverčia ją puikiu, nekasdieniu, šventinės pakylos nusipelnančiu pyragu.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Todėl bananų duoną su šokoladu kepiau atsegamoje torto formoje - man ji šventiškesnė nei pailga kekso forma, nors žinoma nieko nenutiks jei kepsime ir keksinėje.

Nidutė, išvydusi šį bananų pyragą iš karto nusičiupo šaukštą ir ėmė šaukti: „torto, torto", o Viliui kartu su pas mus besisvečiavusiu jo draugu Karoliu, neišdildomą įspūdį paliko švediškas pyrago pavadinimas - taip jau nutiko, kad receptą išsiverčiau iš švediškos knygos: „Banankaka, banankaka" - visą vakarą po namus aidėjo džiaugsmingi šūksniai... Purus, saikingai drėgnas ir labai gardus tas švediškas banankaka ir kepsiu jį dar ne sykį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų
Labai skanus tinginys

Reikės:

  • 2 kiaušinių;

  • 160 g rudo cukraus;

  • 200 g miltų;

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;

  • 1 šaukštelio maltos vanilės;

  • 1 šaukštelio cinamono;

  • žiupsnelio druskos;

  • 100 g juodo šokolado;

  • 2 didesnių gerai sunokusių bananų;

  • 50 ml pieno;

  • 50 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus;

  • 3 šaukštų kokoso drožlių formai pabarstyti;

  • cukraus pudros.

1. Įungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių;

2. Sukapojame arba stambia tarka ar virtuvės kombainu sutarkuojame šokoladą iki stambesnių ar smulkesnių drožlių - jei lieka vienas kitas stambesnis gabaliukas - nieko tokio;

Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius
Sutarkuojame šokoladą
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Įmušame kiaušinius, beriame rudą cukrų  ir lengvai paplakame šakute.

4. Į kitą dubenį per sietelį įsijojame visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, maltą vanilę, cinamoną, žiupsnelį druskos ir išmaišome.

5. Beriame sausą mišinį į kiaušinių ir cukraus plakinį ir išmaišome.

6. Suberiame tarkuotą šokoladą ir vėl išmaišome - masė labai tiršta ir maišosi sunkiai, bet netrukus ją paskystinsim.

7. Šakute sumaigome, sutriname bananus - visiškos tyrelės nereikia padaryti, gali likti truputis stambesnių bananų gabaliukų. Įmaišome bananus į tešlą.

8. Pilame kambario temperatūros pieną bei aliejų ir tešlą vėl išmaišome iki vientisos masės.

10. 23-24 cm skersmens torto formą atsegamais kraštais patepame aliejumi ir pabarstome kokoso drožlėmis. Pilame į ją tešlą, pyragą šauname į karštą orkaitę, po apačia patiesę lakštą kepimo popieriaus.

Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius
Abibarstome kokoso drožlėmis
© Alvilės Rimaitės nuotr.

11. Bananų duoną su šokoladu kepame 40 minučių, baigiant kepti patikriname ar iškepė, įbesdami medinį pagaliuką. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, dar kiek šiltą pabarstome cukraus pudra.

Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius
Pats metas skanauti
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.