Bananinis pyragas be kiaušinių ir miltų

Taip, toks nekaltas pyragas puikiai tinka ir mažiems vaikams. Tiesą pasakius, aš ir kepiau jį visų pirma savo mažajam.

Pastangos maitintis bent kiek panašiau kaip kūdikis ar mažas vaikas, yra puikus pagrindas sveikai mitybai. Tad jei ne mažasis, šito recepto galbūt nebūčiau išbandžiusi. Dėkoju Astai už recepto pasidalinimą ir drąsiai sakau, kad šis pyragas puikiai tinka ir suaugusiųjų pasilepinimui.

Pyragą kepiau 27x27 cm kvadratinėje formoje, manau, ji puikiai tiko, kad išgautume optimalų pyrago aukštį.

Reikės:

200 g avižinių dribsnių;

100 g kokosų drožlių;

40 g sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, linų, chia, sezamo ar aguonų - pagal skonį arba tai, ką turime namie);

žiupsnelis druskos;

100 g džiovintų datulių (ar figų, razinų, abrikosų, kriaušių);

4 prisirpę bananai;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

3 v.š. alyvuogių aliejaus;

3 v.š. saulėgrąžų aliejaus.

Gaminimas:

Pagrindinis gamybos veiksmas vyks blenderyje. Pirmiausia jame susmulkiname avižinius dribsnius (tik ne iki miltų), sudedame kokoso drožles, sėklas, druską ir sukapotus džiovintus vaisius. Viską galima dar kartą sutrinti.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Kitame dubenyje šakute sumaigome bananus, įpilame aliejaus, vanilės ekstrakto ir gerai išmaišome.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Sumaišome abi mases ir pilame į kepimo popieriumi padengtą skardą.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-40 min. Ilgiau kepęs bus tvirtesnis.

Pjaustome atvėsusį.

Skanaus ir sveiko užkandžio prie arbatos ar pieno!

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 25-40 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis