Bananų desertas su šokoladu

Saldžioji bananų ir šokolado draugystė – ant laužo kepti bananai su šokoladu.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kaip ir visi ant žarijų kepami patiekalai, taip ir šis yra ne tik vaišės, bet ir smagi atrakcija bei pramoga – vyresni vaikai bananus prisikimšti šokolado ir įvynioti į foliją gali patys, tik kepti, žinoma, reikėtų prižiūrint suaugusiesiems.

Gaminame desertą vaikams – ant laužo keptus bananus:

1. Bananus nuplauname ir nupjaustome galiukus, kiekvieno banano žievę įpjauname išilgai viso vaisiaus – gaunasi tokia kišenė, į kurią įdedame po 5-6 mažas šokolado plyteles, dar perpjautas per pusę (viso 10-12 gabalėlių).

Bananų desertas su šokoladu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Šokoladą parinkite pagal savo skonį – galima naudoti vienos rūšies, o galima maišyti baltą, pieninį ir juodą, visiški saldžiamėgiai gali ir mažų amerikietiškų zefyriukų įmaišyti, o kas nemėgsta labai saldžiai – bananus gali kepti vienus, o tik iškeptus pabarstyti cinamonu.

2. Banano kišenę kiek įmanoma uždarome, vyniojame į dvigubą folijos lakštą, dedame ant grotelių ir kepame ant šiltų žarijų pavartydami, kol bananai suminkštės.

Keliolika minučių ir desertas paruoštas – jis skaniausias karštas, galima valgyti tiesiai iš folijos su šaukštuku, o galima ir į desertinius indelius sudėti. Beje, ant laužo kepti bananai labai tinka prie paprastų plombyro ledų, galima ir naminių tą proga paruošti. Saldumas-gardumas neišpasakytas!

Bananų desertas su šokoladu
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.