Bananų desertas su šokoladu

Saldžioji bananų ir šokolado draugystė – ant laužo kepti bananai su šokoladu.

Kaip ir visi ant žarijų kepami patiekalai, taip ir šis yra ne tik vaišės, bet ir smagi atrakcija bei pramoga – vyresni vaikai bananus prisikimšti šokolado ir įvynioti į foliją gali patys, tik kepti, žinoma, reikėtų prižiūrint suaugusiesiems.

Gaminame desertą vaikams – ant laužo keptus bananus:

1. Bananus nuplauname ir nupjaustome galiukus, kiekvieno banano žievę įpjauname išilgai viso vaisiaus – gaunasi tokia kišenė, į kurią įdedame po 5-6 mažas šokolado plyteles, dar perpjautas per pusę (viso 10-12 gabalėlių).

Alvilės Rimaitės nuotr.

Šokoladą parinkite pagal savo skonį – galima naudoti vienos rūšies, o galima maišyti baltą, pieninį ir juodą, visiški saldžiamėgiai gali ir mažų amerikietiškų zefyriukų įmaišyti, o kas nemėgsta labai saldžiai – bananus gali kepti vienus, o tik iškeptus pabarstyti cinamonu.

2. Banano kišenę kiek įmanoma uždarome, vyniojame į dvigubą folijos lakštą, dedame ant grotelių ir kepame ant šiltų žarijų pavartydami, kol bananai suminkštės.

Keliolika minučių ir desertas paruoštas – jis skaniausias karštas, galima valgyti tiesiai iš folijos su šaukštuku, o galima ir į desertinius indelius sudėti. Beje, ant laužo kepti bananai labai tinka prie paprastų plombyro ledų, galima ir naminių tą proga paruošti. Saldumas-gardumas neišpasakytas!

Alvilės Rimaitės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis