Beatos Nicholson imbierinio namelio receptas

 (2)
„Kalėdos nuostabios tuo, kad nereikia vienam pačiam užsidaryti virtuvėje ir triūsti ten nuo ryto iki vakaro, kaip, pavyzdžiui, ruošiantis kokiai grandiozinei giminių puotai... Meduolių kepimas, imbierinių namelių statymas ir puošimas, cukraus masės besmegenių ar snaigių gaminimas - tai gera proga surinkti ir didelius, ir mažus į virtuvę ir smagiai bei kūrybiškai pabendrauti. Tada Kalėdos tikrai tampa šeimos švente", - pasakoja Beata.
© TV3

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Imbierinio namelio, populiaraus senojoje Europoje, o ypač Skandinavijoje, receptas atkeliavo į Lietuvą ir jau spėjo čia įsitvirtinti. „Kai organizavau tokių namelių kepimo konkursą, tiesiog netvėriau džiaugsmu, kiek daug ir kokių nagingų, kūrybingų kepėjų gausu mūsų šalyje. Štai jums ne kartą ir ne du patikrintas receptas. Nesibaiminkite - tikrai pavyks. Žinoma, jūs galite pademonstruoti savo architektūrinius gabumus ir sukurti įmantriausią pastatą", - sako Beata ir dalinasi imbierinio namelio receptu. Imbierinio namelio brėžinius rasite čia.

Namelio tešlai reikės:

  • 250 g minkšto sviesto

  • 150 g rudojo cukraus

  • 150 ml auksaspalvio cukraus sirupo (galite keisti medumi)

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukštelio malto kardamono

  • 1 šaukštelio malto imbiero

  • 0,5 šaukštelio druskos

  • 650 g miltų

Beatos Nicholson imbierinio namelio receptas
© TV3

Glajui reikės:

  • 1 kiaušinio baltymo (galima ir nenaudoti)

  • 200 g cukraus pudros

  • šlakelio citrinų sulčių

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą gerai išplakame su cukrumi ir cukraus sirupu.

  2. Įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius, pasūdome ir išplakame elektriniu plakikliu.

  3. Suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla turi būti kietoka.

  4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštus ir išpjauname pasirinkto namelio formeles (sienas, stogo šlaitus). Išpjauname ir duris, langus, jei taip nurodo jūsų namelio projektas.

  5. Formeles kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių arba kol švelniai paruduos. Iškepusias formeles paliekame atvėsti, tuo metu gaminame glajų.

  6. Kiaušinio baltymą išplakame elektriniu plakikliu, kad suputotų.

  7. Išspaudžiame šlakelį citrinų sulčių, nuolat plakdami dalimis suberiame cukraus pudrą. Masė turi būti tiršta, klampi ir vis tvirtėti, kad greitai ir patikimai sustingtų. Jei matysite, kad glajus skystokas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros.

  8. Glajumi sulipdome namelio sienas, konditeriniu švirkštu jį dekoruojame.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.