Blynai, kuriuos iškepę per Užgavėnes, sulauksite kalno pagyrų

 (5)
Artėjant Užgavėnėms, kurios šiais metais švenčiamos vasario 9 dieną, ieškome kuo gardesnių ir nesunkiai iškepamų blynų. Šie blynai, kurių paslaptis saldūs bananai ir šokoladas, patiks ne tik vaikams.
© Vida Press

Išbandykite ir parašykite komentaruose, kiek blynų tilpo į pilvą.

Reikia:

Dviejų stiklinių miltų;

2 didelių bananų;

1 kiaušinio;

1 stiklinės pieno;

3/4 stiklinės šokolado drožlių;

0,5 stiklinės aliejaus kepimui.

Jeigu neturite nusipirkę šokoladinių drožlių, jų pasigaminti galite patys: sutarkuokite labai stambia tarka šokoladą arba kitaip jį susmulkinkite ne didesniais kaip 1 cm gabaliukais.

Gaminimas:

Bananą sutrinkite trintuvu arba šakute. Į gautą bananų košelę įdėkite kiaušinį ir išmaišykite.

Į masę pilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

Suberkite miltus ir išmaišykite.

Pabaigoje suberkite šokolado drožles.

Kepkite keptuvėje, prieš tai ją įkaitinę su aliejumu.

Iškeptus blynus apdėkite supjaustyto banano riekelėmis ir apibarstykite drožlėmis.

Prieš patiekdami blynus, apibarstykite juos cukraus pudra ar apliekite ištirpdytu šokoladu.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.

Obuolių pyragas „3 stiklinės" (19)

Traški plutelė ir lengvai pagaminama net pirmokui – tai šio obuolių pyrago skiriamieji bruožai.