Brokolių blynai: kai ir sveika, ir skanu

 (3)
Mūsų bičiulė Jelena siūlo paragauti brokolių blynelių. Kaip žinia, šios žaliosios daržovės turi itin daug vertingųjų maisto medžiagų, tačiau jų ne visada lengva įsiūlyti mažiesiems. Gal išrankiesiems vaikams patiks blyneliai iš brokolių?
© Asmeninio archyvo nuotr.

10 -11 blynelių reikės:

Nedidelio brokolio;

2 kiaušinių;

30-40 g tarkuoto parmezano;

3 šaukštų miltų;

2-3 skiltelių česnako;

Druskos;

pipirų.

Kaip gaminti?

Brokolio žiedelius nuplauname, paverdame ant garų 5-6 min, įdedame į kiaurasamtį ir apliejame lediniu vandeniu, kad brokolis liktų gražios spalvos.

Brokolio žiedelius labai smulkiai sukapojame peiliu, dedame kiaušinius, sūrį, beriame druskos, pipirų, įspaudžiame česnako, dedame miltus ir viską gerai išmaišome.

Kepame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Iškeptus blynelius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų nereikalingas aliejus.

Mes valgėme su majonezu, bet galima pasidaryti kokį lengvą padažiuką iš jogurto ir prieskonių.

P.S. Į blynus galima įdėti šiek tiek varškės, tada blyneliai bus švelnesnio skonio.

Skanaus!

http://jelena-rimaviciene.blogspot.com

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (4)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.