Burnoje tirpstantys kopūstų blynai

 (1)
Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Žinoma, tai gali būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartais norisi kažko įdomesnio. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išbandyti keptuvėje keptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai.

Pasiskaičiau įvairių patarimų, variacijų ir gavau labai neblogą rezultatą. Kai kuriuose receptuose siūloma kopūstą prieš kepant pavirti ar patroškinti, kai kuriuose siūloma kaip tik naudoti tik žalią.

Norėjosi išbandyti žalią kopūstą. Kadangi blyneliai gavosi minkšti ir skanūs, todėl aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbu juos kepti ant mažesnės ugnies, kad spėtų daugiau suminkštėti.

Maždaug 2 porcijoms reikės:

250 g kopūsto, sutarkuoto burokine tarka;

1 morkos, sutarkuotos sūrio tarka;

1 česnako skiltelės;

1 kiaušinio;

kelių šaukštų manų kruopų;

kelių šaukštų miltų;

druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;

Blynelius taip pat galima papildomai praturtinti ir paskaninti:

- sauja maltos mėsos (žalios);

- šviežiais ar sūdytais smulkintais grybais;

- tarkuota bulve (bulvine tarka) - būtinai skystį nusunkti.

Galimas padažas:

- 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas majonezo, 1 marinuotas agurkėlis (įtarkuotas);

- keli šaukštai varškės, įspausta česnako skiltelė.

Gaminimas:

Kopūstą ir morką sutarkuojam, užberiam druskos ir palaikome apie 10 min.

Tada nusunkiame daržoves, beriam prieskonius, įmušame kiaušinį, dedame manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jeigu tai pavyksta, galima blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose).

Nors nieko tokio, jeigu ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų.

Kepam ant nedidelės ugnies uždengus keptuvę dangčiu - taip daržovės geriau išsitroškins ir blyneliai bus minkštesni.

Patiekiame su bulvių koše ar ryžiais, ar tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis.

Labai norint, galima tas visas daržoves prieš kepant ir patroškinti, tada prieš troškinant dar galima įpjaustyti svogūno ar poro. Tačiau svarbu nepertroškinti, kad nesigautų iš tų daržovių košė.

Beje, man prie šių blynelių labiau tinka ryžiai ir labai tinka kas nors iš šviežių daržovių - agurkas, pomidoras ar salotos.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai
© Asmeninio albumo nuotr.
sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.