Burnoje tirpstantys pyragėliai: išbandę norėsite vėl

 (18)
Artėjant savaitgaliui, rekomenduojame mamos Julijos pyragėlių receptą. Jie labai universalūs: pagaminę jiems tešlą, įdarą galėsite gaminti pagal skonį - ir iš mėsos, ir net saldų.
Burnoje tirpstantys pyragėliai: išbandę norėsite vėl
© Shutterstock nuotr.

Tešlai:

50 gramų mielių;

150 ml pieno;

3-4 valgomieji šaukštai cukraus;

4-5 valgomieji šaukštai grietinės;

100 g aliejaus;

žiupsnelis druskos;

4 kiaušiniai;

1,5 kg miltų.

Įdarui:

500- 700 gramų kiaulienos arba kito jūsų mėgstamo faršo;

100-200 gramų grybų;

2-3 svogūnų;

druskos;

pipirų.

Gaminame tešlą:

Į vos, vos pašildytą pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekame šiltai, kad mielės pakiltų.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedame grietinę, supilame aliejų - viską išmaišome.

Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis).

Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai".

Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.

Kol tešla kyla, gaminame įdarą:

Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepiname maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedame į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi.

Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30 min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau, negu faršą. Įdaras turi būti visiškai iškepęs. Jei įdaras jums per sausas - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.

Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galime lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika.

Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.

P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka.

Šį kartą mano vieni pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti - su kopūstais ir kiaušiniais.


Skanaus.

Mama Julija

Mamukynas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (4)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.

Patiekalas per 10 minučių, kurio vaikas tikrai paprašys pakartoti (13)

Mažus vaikus auginančioms mamoms dažnai trūksta laiko ilgiems eksperimentams prie viryklės. Šio užkandžio gaminimui sugaišite ne daugiau kaip 10 minučių.

Visų laikų skaniausi keksiukai su mėlynėmis

Prasidėjus mėlynių sezonui, dairomės nesunkiai pagaminamų ir skanių receptų su mėlynėmis. Šie keksiukai kaip tik tokie ir yra.

Lavašo suktinukas: greita, sveika ir labai skanu

Dažnai lavašo suktinukai asocijuojasi su nesveiku maistu. Tačiau paruoštas namuose jis gali būti ne tik be galo skaniu, bet ir sveiku. Tereikia nenaudoti padažų ir įdėti daugiau daržovių. Be to, juos itin mėgsta vaikai, o įsidėti į kelionę ar valgyti gamtoje itin patogu.

Skanučiai vištienos kotletukai, kurie patiks net ir išrankiausiems vaikams

Šie be galo gardūs kotletukai tikrai patiks net ir tiems vaikams, kurie, rodos, nieko nemėgsta. Svarbiausia, suformuoti mažus kotletukus ir juos patiekti su žaismingai pjaustytomis daržovėmis.

GENIALIAI PAPRASTA: pasakiškai skanus ryžių dribsnių TINGINYS (6)

Šį paprastutį, bet labai skanų pyragą itin smagu ruošti kartu su vaikais.

Du gaivinantys desertai karštai dienai

Nors esu prisižadėjusi sau, kad šis tinklaraštis nebus maisto receptų saugykla, visgi leidžiu sau kartas nuo karto pasidalinti vienu kitu labai pavykusiu, su vaikais gaminamu patiekalu. Šiandien – ledų diena!

Šalta sriuba, kurios suvalgius karštą dieną grįžta jėgos (25)

Kai alina karščiai, atsigaivinti padės labai paprastai pagaminama šalta sriuba. Pirmą kart ją ragavau vienoje karaimų kavinėje Trakuose ir pabandžiau pasigaminti namie.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme (FOTO) (12)

Šį receptą pamatėme interneto platybėse ir smalsumo vedami nusprendėme tuoj pat išbandyti patys.

Pagerinti varškėtukai

Varškėčiai – mėgstamas vaikų patiekalas. Kad nenusibostų kas kartą gaminti vis tuos pačius, siūlome pagerintų varškėtukų receptą.

Nuostabaus skonio sūrio ir kumpio bandelės be mielių (1)

Nuostabios sūrio - kumpio bandelės puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur!

Braškių ir šokolado keksiukai – ar gali būti kas skaniau? (4)

Kol nesibaigė braškių sezonas, siūlome nesunkiai pagaminamų ir labai skanių braškinių ir šokoladinių keksiukų receptą. Išbandykite jį jau šiandien.

7 vasariški kokteiliai, kurie ne tik atgaivina, bet ir yra tikros vitaminų bombos (1)

Šis kokteilis puikiai tinka pusryčiams, taip pat kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų.