Burnoje tirpstantys pyragėliai: išbandę norėsite vėl

 (18)
Artėjant savaitgaliui, rekomenduojame mamos Julijos pyragėlių receptą. Jie labai universalūs: pagaminę jiems tešlą, įdarą galėsite gaminti pagal skonį - ir iš mėsos, ir net saldų.
© Shutterstock nuotr.

Tešlai:

50 gramų mielių;

150 ml pieno;

3-4 valgomieji šaukštai cukraus;

4-5 valgomieji šaukštai grietinės;

100 g aliejaus;

žiupsnelis druskos;

4 kiaušiniai;

1,5 kg miltų.

Įdarui:

500- 700 gramų kiaulienos arba kito jūsų mėgstamo faršo;

100-200 gramų grybų;

2-3 svogūnų;

druskos;

pipirų.

Gaminame tešlą:

Į vos, vos pašildytą pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekame šiltai, kad mielės pakiltų.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedame grietinę, supilame aliejų - viską išmaišome.

Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis).

Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai".

Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.

Kol tešla kyla, gaminame įdarą:

Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepiname maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedame į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi.

Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30 min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau, negu faršą. Įdaras turi būti visiškai iškepęs. Jei įdaras jums per sausas - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.

Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galime lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika.

Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.

P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka.

Šį kartą mano vieni pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti - su kopūstais ir kiaušiniais.


Skanaus.

Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (1)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (10)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (6)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.

5 receptai TINGINIAMS, kuriuos pagaminti paprasta kaip du kart du (2)

Ko gero, esate girdėję ne vieną patiekalą, kurio pavadinimas prasideda „Tinginių“: tinginių balandėliai, tinginių koldūnai, tinginių sausainiai.

Kalėdiniai meduoliai, be kurių šventės neįsivaizduojamos (1)

Kalėdiniai meduoliai papuošia kiekvienų namų šventinį stalą. Kai gaminsite juos, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (28)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.