Burnoje tirpstantys pyragėliai: išbandę norėsite vėl

 (18)
Artėjant savaitgaliui, rekomenduojame mamos Julijos pyragėlių receptą. Jie labai universalūs: pagaminę jiems tešlą, įdarą galėsite gaminti pagal skonį - ir iš mėsos, ir net saldų.
Burnoje tirpstantys pyragėliai: išbandę norėsite vėl
© Shutterstock nuotr.

Tešlai:

50 gramų mielių;

150 ml pieno;

3-4 valgomieji šaukštai cukraus;

4-5 valgomieji šaukštai grietinės;

100 g aliejaus;

žiupsnelis druskos;

4 kiaušiniai;

1,5 kg miltų.

Įdarui:

500- 700 gramų kiaulienos arba kito jūsų mėgstamo faršo;

100-200 gramų grybų;

2-3 svogūnų;

druskos;

pipirų.

Gaminame tešlą:

Į vos, vos pašildytą pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekame šiltai, kad mielės pakiltų.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedame grietinę, supilame aliejų - viską išmaišome.

Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis).

Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai".

Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.

Kol tešla kyla, gaminame įdarą:

Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepiname maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedame į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi.

Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30 min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau, negu faršą. Įdaras turi būti visiškai iškepęs. Jei įdaras jums per sausas - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.

Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galime lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika.

Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.

P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka.

Šį kartą mano vieni pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti - su kopūstais ir kiaušiniais.


Skanaus.

Mama Julija

Mamukynas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (12)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.

GARDUS užkandukas su jaunomis cukinijomis

Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai (3)

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (5)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.

Patiekalas per 10 minučių, kurio vaikas tikrai paprašys pakartoti (13)

Mažus vaikus auginančioms mamoms dažnai trūksta laiko ilgiems eksperimentams prie viryklės. Šio užkandžio gaminimui sugaišite ne daugiau kaip 10 minučių.