Burnoje tirpstantys pyragėliai: išbandę norėsite vėl

Artėjant savaitgaliui, rekomenduojame mamos Julijos pyragėlių receptą. Jie labai universalūs: pagaminę jiems tešlą, įdarą galėsite gaminti pagal skonį - ir iš mėsos, ir net saldų.

Tešlai:

50 gramų mielių;

150 ml pieno;

3-4 valgomieji šaukštai cukraus;

4-5 valgomieji šaukštai grietinės;

100 g aliejaus;

žiupsnelis druskos;

4 kiaušiniai;

1,5 kg miltų.

Įdarui:

500- 700 gramų kiaulienos arba kito jūsų mėgstamo faršo;

100-200 gramų grybų;

2-3 svogūnų;

druskos;

pipirų.

Gaminame tešlą:

Į vos, vos pašildytą pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekame šiltai, kad mielės pakiltų.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedame grietinę, supilame aliejų - viską išmaišome.

Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis).

Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai".

Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.

Kol tešla kyla, gaminame įdarą:

Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepiname maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedame į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi.

Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30 min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau, negu faršą. Įdaras turi būti visiškai iškepęs. Jei įdaras jums per sausas - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.

Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galime lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika.

Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.

P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka.

Šį kartą mano vieni pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti - su kopūstais ir kiaušiniais.


Skanaus.

Mama Julija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis