Citrininis keksas su spanguoliniu įdaru mamos receptas

 (1)
Šį deserto receptą į konkursą atsiuntusi Regina sako, kad labai mėgsta gaminti vaikams. Ir ne tik jiems. „Man labai patinka žaisti virtuvėje. Aš pati - amžinas vaikas" - sako moteris.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ko reikia keksui?

- 300 gramų miltų;

- 200 gramų cukraus;

- 90 mililitrų sutirštinto pieno;

- 4 kiaušinių;

- 180 gramų sviesto;

- 1 v. š. vanilinio cukraus;

TAIP PAT SKAITYKITE:

Atsiųsk vaiko mėgstamiausią desertą ir laimėk dovanėlę!

- 3 vienetų citrinos;

- 150 gramų džiovintų spanguolių;

- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

100 gramų cukraus pudros.

Kaip gaminti?

Pirmiausia pasiruošti įdarą - smulkintuvu sumaišyti vieną citriną kartu su 100 g cukraus ir džiovintomis spanguolėmis.

Nešaltą sviestą išsukti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišyti su gerai išplaktais kiaušiniais, pusės citrinos sultimis ir sutirštintu pienu.


Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, supilti į skystą masę ir gerai išmaišyti.

Į sviestu pateptą formą supilti pusę tešlos, dėti įdaro ir užpilti vėl tešla.

Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 45 min.

Aplieti cukraus pudros ir citrinos glaistu.

Aš papuošiau keksą ežiuku, skanaujančiu bruknes. Vietoj spanguolių ir bruknių galima naudoti raudonus serbentus, ar kitas uogas.

Regina Račkauskienė

Regina dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia.  Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis"  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską".

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!