Du gaivinantys desertai karštai dienai

Nors esu prisižadėjusi sau, kad šis tinklaraštis nebus maisto receptų saugykla, visgi leidžiu sau kartas nuo karto pasidalinti vienu kitu labai pavykusiu, su vaikais gaminamu patiekalu. Šiandien – ledų diena!

Ledų ėmiausi, nes visi esam jų mėgėjai. Ledus valgom ištisus metus, o kai visi ima skelbti apie artėjančius karščius, užpildom kamerą įvairiausiais pasirinkimais.

Šį kartą nusprendžiau išnaudoti turimas uogas ir vaisius, taip vaikams viliojančiai pateikti įvairovę, kurios jie šiaip jau nelabai pripažįsta.

1. Greiti gaivinantys ledai

Pagaminami uogas, vaisių gabaliukus užpilant obuolių sultimis arba vandeniu, gardintu medumi. Į specialius ar nuo jogurto indelius subėrę vaisių ir uogų mišinį, jį užpilame skysčiu. Dedam į šaldymo kamerą ir užsiimam sava veikla.

www.suvaikais.lt nuotr.

2. Šaldyto jogurto desertas

Trintos su medumi braškės (jau koks gardumėlis!), uogos (šviežios ar šaldytos) ir jogurtas (aš naudojau natūralų, be laktozės).

www.suvaikais.lt nuotr.

Viską susluoksniuojam indeliuose (puikiai tinka ir jogurto indeliai, jei neturite specialių ledams), įdedam pagaliukus ir šaldom.

www.suvaikais.lt nuotr.

Abu šiuos greitus desertus laikiau kameroje apie pusdienį, bet jogurto desertui turbūt pakaktų keleto valandų – tikrinkite, kada jau sušalęs ir skanaukite.

www.suvaikais.lt nuotr.

Gaivaus ir gardaus karštymečio!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis