FOTO: žingsnis po žingsnio gaminame Velykų bobą

 (7)
Šis patiekalas per Velykas puikuojasi daugelio namuose. Išsamus receptas su nuotraukomis, kaip pasigaminti Velykų bobą.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

- 2 stiklinių miltų,

- 1/2 stiklinės pieno,

- 25-30 g. mielių,

- 5 kiaušinių,

- 1/2 stiklinės cukraus,

- 250 gramų sviesto,

- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje pieno su 2 a.š. cukraus ir palikti šiltai, kol pakils.

Miltus sumaišyti su pienu, į šią masę supilti jau pakilusias mieles ir viską išmaišyti. Palikti, kad pakiltų šiltai.

Kol masė kyla, pertriname kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė padvigubės.

Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. Į pakilusią masę sudedam kiaušinio trynius, išlydytą šiltą sviestą, druską. Viską išmaišome.

Kiaušinių baltymus suplakame iki purumo ir sudedame į mūsų tešlą (kuri dar turi pusskystę konsistenciją) ir atsargiai išmaišome. Paliekame 10-15 minučių kilti.

Dabar reikia pridėti tiek miltų, kad tešlą sutirštėtų (kad ją galima būtų perpjauti peiliu ir ji neliptų prie jo). Vėl paliekame kildinimui.

Kai pakilo – sudedam cukatas, razinas (kas ką mėgsta).

LABAI GERAI suminkome (galite net daužyti tešlą). Kuo geriau išminkysite, tuo puresnę bobą iškepsite.

Kepimo formą sutepame sviestu ir apibarstome miltais arba išklojame kepimo popieriumi.

Sudedame tešlą į formą, kad užpildyti 1/2 jos tūrio.

Paliekame šiltai kol pakils iki formos kraštų.

Kai pakilo – kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol iškeps, apie 50-65 min.



Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.