FOTO: žingsnis po žingsnio gaminame Velykų bobą

 (7)
Šis patiekalas per Velykas puikuojasi daugelio namuose. Išsamus receptas su nuotraukomis, kaip pasigaminti Velykų bobą.
FOTO: žingsnis po žingsnio gaminame Velykų bobą

Reikia:

- 2 stiklinių miltų,

- 1/2 stiklinės pieno,

- 25-30 g. mielių,

- 5 kiaušinių,

- 1/2 stiklinės cukraus,

- 250 gramų sviesto,

- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje pieno su 2 a.š. cukraus ir palikti šiltai, kol pakils.

Miltus sumaišyti su pienu, į šią masę supilti jau pakilusias mieles ir viską išmaišyti. Palikti, kad pakiltų šiltai.

Kol masė kyla, pertriname kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė padvigubės.

Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. Į pakilusią masę sudedam kiaušinio trynius, išlydytą šiltą sviestą, druską. Viską išmaišome.

Kiaušinių baltymus suplakame iki purumo ir sudedame į mūsų tešlą (kuri dar turi pusskystę konsistenciją) ir atsargiai išmaišome. Paliekame 10-15 minučių kilti.

Dabar reikia pridėti tiek miltų, kad tešlą sutirštėtų (kad ją galima būtų perpjauti peiliu ir ji neliptų prie jo). Vėl paliekame kildinimui.

Kai pakilo – sudedam cukatas, razinas (kas ką mėgsta).

LABAI GERAI suminkome (galite net daužyti tešlą). Kuo geriau išminkysite, tuo puresnę bobą iškepsite.

Kepimo formą sutepame sviestu ir apibarstome miltais arba išklojame kepimo popieriumi.

Sudedame tešlą į formą, kad užpildyti 1/2 jos tūrio.

Paliekame šiltai kol pakils iki formos kraštų.

Kai pakilo – kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol iškeps, apie 50-65 min.



Mama Julija

Mamukynas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Šokoladinis pyragas per 5 minutes (1)

Esu pyragų mėgėja, tačiau parduotuvėse esantys pyragai savo sudėtimi seniai nevilioja.

Kepame tinginių sausainius (4)

Kažkur, kažkada buvusi bendradarbė pasidalino idėja, kaip lengvai ir greitai išsikepti sausainių.

Vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių (5)

Su dideliu džiaugsmu kažkurią dieną iš darže rastų gėrybių gaminau spagečius su daržovėmis. Net visiškas mėsaėdis tėtis liko sotus ir patenkintas.

6 gardžiausi mūsų išbandyti obuolių pyragai (4)

Kol obuoliai bumbsi nuo medžių, tol namai kvepia obuolių pyragais. Ar turite savo mėgstamiausią receptą? O gal norite išbandyti naują?

Sveiki ir be galo skanūs avižiniai sausainiai

Pasak mitybos specialistės Ramintos Bogušienės, šiuose sausainiuose gausu skaidulinių medžiagų, jie be pridėtinio cukraus, druskos, be pieno, be glitimo (jei avižos begliutiminės), mažiau riebalų.

Dar mūsų močiučių mėgtas patiekalas iš obuolių ir varškės (2)

Kepti obuoliai su varške – senas, nesunkiai pagaminamas ir vaikams tinkamas patiekalas.

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (12)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.