FOTO: žingsnis po žingsnio gaminame Velykų bobą

 (7)
Šis patiekalas per Velykas puikuojasi daugelio namuose. Išsamus receptas su nuotraukomis, kaip pasigaminti Velykų bobą.

Reikia:

- 2 stiklinių miltų,

- 1/2 stiklinės pieno,

- 25-30 g. mielių,

- 5 kiaušinių,

- 1/2 stiklinės cukraus,

- 250 gramų sviesto,

- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje pieno su 2 a.š. cukraus ir palikti šiltai, kol pakils.

Miltus sumaišyti su pienu, į šią masę supilti jau pakilusias mieles ir viską išmaišyti. Palikti, kad pakiltų šiltai.

Kol masė kyla, pertriname kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė padvigubės.

Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. Į pakilusią masę sudedam kiaušinio trynius, išlydytą šiltą sviestą, druską. Viską išmaišome.

Kiaušinių baltymus suplakame iki purumo ir sudedame į mūsų tešlą (kuri dar turi pusskystę konsistenciją) ir atsargiai išmaišome. Paliekame 10-15 minučių kilti.

Dabar reikia pridėti tiek miltų, kad tešlą sutirštėtų (kad ją galima būtų perpjauti peiliu ir ji neliptų prie jo). Vėl paliekame kildinimui.

Kai pakilo – sudedam cukatas, razinas (kas ką mėgsta).

LABAI GERAI suminkome (galite net daužyti tešlą). Kuo geriau išminkysite, tuo puresnę bobą iškepsite.

Kepimo formą sutepame sviestu ir apibarstome miltais arba išklojame kepimo popieriumi.

Sudedame tešlą į formą, kad užpildyti 1/2 jos tūrio.

Paliekame šiltai kol pakils iki formos kraštų.

Kai pakilo – kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol iškeps, apie 50-65 min.



Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (3)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (10)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (6)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.

5 receptai TINGINIAMS, kuriuos pagaminti paprasta kaip du kart du (2)

Ko gero, esate girdėję ne vieną patiekalą, kurio pavadinimas prasideda „Tinginių“: tinginių balandėliai, tinginių koldūnai, tinginių sausainiai.

Kalėdiniai meduoliai, be kurių šventės neįsivaizduojamos (1)

Kalėdiniai meduoliai papuošia kiekvienų namų šventinį stalą. Kai gaminsite juos, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (28)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.