Gaivios salotos su grūdėta varške

 (3)
Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

~2 porcijoms salotų reikės:

- 2 agurkų;

- 6-8 ridikėlių;

- 1 laiškinio svogūno;

- 200 ml grūdėtos varškės;

- druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Agurkus nulupame (nebūtina), pjauname išilgai per pusę ir supjaustome riekelėmis.

Ridikėlius supjaustome taip pat. Laiškinį svogūną peiliu susmulkiname.

Daržoves sudedame į dubenį, sumaišome su grūdėta varške, druska, pipirais.

Salotos puikiai tinka prie karšto patiekalo ar tiesiog atsigaivinti valgant vienas.

Gaivios salotos su grūdėta varške

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.

Bananinis pyragas be kiaušinių ir miltų (4)

Taip, toks nekaltas pyragas puikiai tinka ir mažiems vaikams. Tiesą pasakius, aš ir kepiau jį visų pirma savo mažajam.

Balandėliai be mėsos – skaniau, negu galite įsivaizduoti (52)

Balandėlių receptą su mėsa žino, ko gero, kiekviena šeimininkė. O kuo galima pakeisti mėsą, jei jos nesinori? Ogi išbandykite balandėlius, kurių viduje – grikiai arba ryžiai su grybais.

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (20)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.